Ziua Logo
  Nr. 4291 de miercuri, 23 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Locuitorii insulei grecesti Lesbos pierd procesul pentru interzicerea termenului de "lesbiana"

Trei locuitori ai insulei grecesti Lesbos au pierdut procesul prin care cereau interzicerea folosirii termenului "lesbiana" pentru a desemna femeile homosexuale. Cei trei sustin ca actuala conotatie a termenului este o "insulta pentru identitatea lor", informeaza Hotnews. O curte din Atena a decis, insa, ca cererea lor nu este justificata, in conditiile in care, de cele mai multe ori, grecii folosesc termenul Mytilene - capitala insulei - in loc de Lesbos. "Este o decizie corecta pentru lesbienele din toata lumea", a declarat, pentru BBC News, Vassilis Chirdaris, avocat al Gay and Lesbian Union of Greece. Curtea a decis ca reclamantii sa plateasca cheltuieli de judecata de 230 de euro.

Din luna mai a acestui an, insula greceasca Lesbos s-a aflat in centrul unui proces cat se poate de ciudat. Mai multi locuitori cer in justitie schimbarea denumirii unei minoritati sexuale, mai exact cea a lesbienelor, pe motiv ca seamana prea mult cu numele insulei. De cealalta parte, Comunitatea de Homosexuali si Lesbiene din Grecia sustine ca este dreptul ei sa foloseasca aceasta titulatura. Cuvantul lesbiana isi are originile pe aceasta insula greceasca, din poeziile lui Sappho, prima care a descris in operele sale iubirea dintre doua femei. Numai ca in zilele noastre, lesbiana denumeste deopotriva o preferinta sexuala cat si numele locuitorilor Insulei Lesbos. Acesta este si unul dintre motivele pentru care locul a devenit o destinatie turistica foarte populara printre cuplurile de lesbiene si o afacere prospera pentru cei care si-au deschis cafenele destinate lor. Initiativa locuitorilor i-a nemultumit pe unii dintre micii afaceristi.

La acea data un responsabil al organizatiei data in judecata, a declarat ca actiunea este privita ca o gluma de prost gust. Cu toate acestea prima audiere a avut loc, cat se poate de serios, pe 10 iunie 2008.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fisa de temnita a lui Coposu (4552 afisari)
 10 sfaturi pentru o buna digestie (3185 afisari)
 Scandalul Madonna ia proportii (2839 afisari)
 Sacrificarea lui Karadzici (2803 afisari)
 Echipa de zgomote (1487 afisari)
 Pilotul lui Apollo 14: Extraterestrii au intrat in contact cu noi, dar acest lucru e tinut secret de peste 60 de ani!  (7732 afisari)
 UPDATE: Herta Muller despre cazul Patapievici - turnatorii ICR (2495 afisari)
 Doua surori gemene identice s-au maritat cu doi frati gemeni identici si au nascut... gemeni identici (2193 afisari)
 UPDATE: Ucigasul tinerelor din Bacau i-a zdrobit capul Madalinei, fata sefului de la ISU Brasov  (2090 afisari)
 Chestorul Berechet, tras pe dreapta de Basescu  (1746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00490 sec.