Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Panoul cu "Tinutul Secuiesc", moare dar nu se preda

Conducerea judetului Covasna va amplasa, joi, in comuna Aita Mare, in apropiere de granita cu judetul Brasov, primul panou cu inscriptia "tinutul Secuiesc" din seria celor opt pe care intentioneaza sa le plaseze in judet, transmite corespondentul NewsIn.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat marti, corespondentului NewsIn, ca primul panou va fi amplasat pe marginea unui drum judetean, in Aita Mare, si va avea acelasi mesaj ca si cel demontat anul trecut de pe DN11, de la Chichis. Panoul va infatisa o poarta secuiasca si va prezenta valori specifice zonei, cuplul de secui care aparea in celalalt panou fiind scos. La inceputul acestui an, Demeter Janos a identificat mai multe locatii unde intentioneaza sa amplaseze panouri cu tinutul Secuiesc. Este vorba despre locatii intre Bicfalau si Dobarlau, la Chichis - pe DN 11, Dobolii de Jos, Araci, Haghig, Aita Mare si in zona Augustin (pe teritoriul Covasnei), precum si la Oituz.

In total este vorba despre 8 locatii. Primul panou "tinutul Secuiesc" a fost inaugurat anul trecut in luna august, in prezenta lui Marko Bela si a altor reprezentanti ai UDMR. Panoul a starnit reactii de nemultumire din partea unor reprezentanti ai comunitatii romanesti si ai unor politicieni, pe motiv ca prin panou s-ar dori marcarea simbolica a "tinutului Secuiesc".

Panoul ilustra un cuplu de secui, sub o poarta secuiasca si inscriptia "tinutul Secuiesc" in limbile romana, maghiara si engleza. Acesta a fost indepartat la scurt timp de angajatii Drumurilor nationale, pe motiv ca nu respecta autorizatia, fiind prea aproape de drum. Autoritatile judetene sustin ca aceste panouri au scop de promovare turistica a zonei, intrucat este o zona cu specific aparte, care ar putea atrage turisti. Inaugurarea de joi a panoului de la Aita Mare va avea loc la ora 13.00, in prezenta unor primari din zona si a unor membri UDMR, dar deocamdata nu se stie daca vor participa si invitati de la centru.

M.N.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01349 sec.