Ziua Logo
  Nr. 4725 de miercuri, 6 ianuarie 2010 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

"E mai bine sa beau vin si bere decat sa mananc?"

Romalimenta: Taxa pe fast-food poate scumpi toate alimentele, marile companii vor pleca din Romania

Taxa pe fast-food ar putea conduce la scumpirea tuturor alimentelor si la retragerea de pe piata romaneasca a multinationalelor, fiind o lege "facuta pe genunchi", in lipsa unui dialog social cu asociatiile din domeniu, a declarat pentru NewsIn presedintele Romalimenta, Sorin Minea. "Este o lege facuta pe genunchi, o lege realizata de cineva care nu cunoaste termenii si fara sa fie consultata intr-un dialog social cu asociatiile din industria alimentara. Pe noi nu ne-a invitat nimeni la vreo discutie, desi am fi acceptat cu siguranta", a spus presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta).

Acesta a adaugat ca daca legea va fi aplicata in forma in care este in prezent va duce la scumpirea tuturor produselor alimentare, toate avand in compozitie o serie de aditivi. "Nu stim exact despre ce e vorba in acesta mentiune referitoare la continut crescut de aditivi. Ar fi trebuit pus un procent pana la care sa fie produsele netaxate si peste care produsele se taxeaza, cu aceasta exprimare putem intelege toate produsele alimentare pentru ca toate contin aditivi. Astfel ca, ne putem astepta la scumpiri la tot ce inseamna mancare, iar acest miliard de euro pe care vrea sa il stranga ministrul intr-un an il va plati tot consumatorul", a mai spus presedintele Romalimenta. El a adaugat ca un alt efect al aplicarii taxei de fast-food va fi retragerea din piata a marilor companii producatoare de alimente.

"Firmele mari vor pleca din Romania. De ce sa stai aici, cand poti merge in Bulgaria, de exemplu, unde nu platesti astfel de taxe. Cand iei bani in nestire, trebuie sa iei in calcul si faptul ca poti pierde companii importante din piata", a mai mentionat Sorin Minea. Acesta a spus ca va ataca in instanta acesta lege daca nu va avea loc un dialog social cu asociatiile din domeniu. "Sunt de acord cu orice taxa, dar sa fie constructiva si logica, eu din aceasta inteleg ca e mai bine sa beau vin si bere decat sa mananc", a specificat Minea.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre cititorii ZIUA (6791 afisari)
 Iliescu s-a dezis de Geoana (4068 afisari)
 Prigoana jr pune PDL pe jar (3364 afisari)
 Impozit pe nunti, botezuri si xerox (2808 afisari)
 Cazanesti, un oras doar pentru parlamentari (2280 afisari)
 Stiristul Lucian Mandruta si-a cerut scuze in direct familiei, pentru ca a fost prins cu amanta! (VEZI VIDEO) (7721 afisari)
 Sufletul unui copil, ridicat la ceruri de doi ingeri? - VIDEO (5026 afisari)
 Un PSD pentru Basescu (3579 afisari)
 Ramas bun - la ultimul ziar din Sarindar (3261 afisari)
 Jurnalul pe luni al unei femei de 30 de ani, care timp de un an si-a cautat dragostea pe Internet (2683 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00485 sec.