Ziua Logo
  08:48, vineri, 26 februarie 2021
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Procurorii s-au grabit sa-i prinda pe cei din dosarul Ciorogarla pentru ca sa previna un jaf armat

Procurorii DIICOT si politistii de la crima organizata i-au prins pe membrii retelei Preda chiar inainte de un jaf armat si un nou transport de heroina adusa din Turcia. Furnizorul drogurilor era un turc supranumit in tara natala regele heroinei. Judecatorii au facut azi publice si motivele pentru care au decis sa aresteze membrii gruparii, informeaza realitatea.net.

Jaful armat ar fi urmat sa aiba loc la un restaurant fastfood din cartierul Crangasi, chiar in aceste zile. Planul a fost pus la cale de Marius Costea, zis Taru. Urma sa-l ajute doi complici care aveau si pontul despre momentul potrivit din noapte in care banii din incasari nu sunt predati, iar personalul este minim. Taru este principal suspect pentru o spargere comisa inainte de Craciun la resedinta din Corbeanca a presedintelui camerei de comert romano-britanice si planuia sa-l jefuiasca si pe cel care urma sa aduca heroina din Turcia - sportivul Daniel Stinghie.

Stinghie este cel mai nou membru al retelei tesute in jurul lui Eugen Preda. Anchetatorii sustin ca tanarul a fost recrutat acum 3 luni pentru un transport de heroina din Turcia. Masina sa a fost special pregatita pentru a ascunde 50 de kilograme de droguri intr-un compartiment din spatele banchetei, spun anchetatorii. Intermediarul transportului de droguri ar fi fost George Laurentiu Dinu, zis Gore. In documentele trimise instantei, DIICOT sustine ca furnizorul drogurilor era chiar Hali Halitoglu, arestat in 2003 in Romania, dupa ce in padurea Snagov a fost gasita o tona de subtante folosite la fabricarea drogurilor.

Anchetatorii sustin ca Eugen Preda coordona reteaua. Multiplu campion mondial si european la lupte, cariera la Clubul Dinamo a lui Eugen Prada s-a incheiat in aceasta primavara dupa scandalul Mall Praza. Anchetatorii spun ca sportivul s-a tinut mai departe de linia intai a ilegalitatilor. Mai putin pe 28 ianuarie, atunci cand ar fi participat, alaturi de alti 5 indivizi din acest lot, la furtul armelor de la Ciorogarla. Urmele sale ADN au fost identificate, in urma unei expertize, pe o lada de arme si pe usa unui dulap din depozitul Cirorgarla. Niciunul dintre cei arestati aseara de Tribunalul Bucuresti nu a recunoscut vreuna din faptele imputate de procurorii DIICOT.

Anchetatorii asteapta in acest moment rezultatele expertizei AND in cazul lui Adrian Preda, fratele mai mic, singurul lasat in libertate dupa decizia de aseara a Tribunalului Bucuresti. Anchetatorii au gasit in dulapul sau de pantofi un pistol de calibrul 7,65. Criminalistii urmeaza sa spuna si daca arma a fost folosit la vreo infractiune. Adrian Preda este cercetat de doi ani pentru tentativa de omor. A fost arestat preventiv, in 2008, pentru o luna, pentru ca i-ar fi atacat cu cutite pe membrii unei bande rivale in acelasi mall Plaza in care primavara trecuta s-a batut cu agentii BGS si politia.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00499 sec.