Ziua Logo
  Nr. 4639 de luni, 14 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Multe companii romanesti fac platile in sistem barter

Lipsa lichiditatilor determina tot mai multe companii sa apeleze la sistemul de barter (schimb de marfuri) pentru a-si achita obligatiile contractuale. Pentru ca nu a avut bani cash, un client si-a achitat factura restanta de 45.000 de euro cu... trei masini de teren, scrie, luni, Ziarul Financiar.

"Am avut un client din Fast Moving Consumer Goods (FMCG) cu care am avut un contract de recrutare pentru mai multe pozitii si care trebuia sa imi dea banii inca din luna noiembrie a anului trecut. De curand, mi-a oferit trei masini de teren in schimbul celor 45.000 de euro pe care mi-i datora. Explicatia a fost simpla: Nu am bani", a spus George Butunoiu, proprietarul firmei cu acelasi nume si unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri din piata.

"Toata lumea evita cash-ul acum. Sunt companii in cadrul carora a fost data directiva sa nu se mai faca deloc plati in bani, ci doar in sistem barter", a afirmat el.

Valoarea totala a contractului incheiat de Butunoiu cu firma din FMCG era de 100.000 de euro, din care 55.000 de euro au fost achitati sub forma unor plati esalonate in intervalul martie - septembrie 2008. "In luna noiembrie a anului trecut mi-a dat o masina, iar in urma cu cateva zile am agreat sa imi dea inca doua masini", a precizat Butunoiu.

In contextul presiunii tot mai ridicate pe lichiditati, si companiile foarte mari au apelat la sistemul de plata prin barter in ultima perioada. Astfel, Petrom, cea mai mare companie din economie, da combustibil in schimbul energiei.

Si omul de afaceri Ovidiu Tender, cu activitati in principal in domeniul energetic si imobiliar, anticipa la inceputul acestui an ca lipsa de lichiditati din economie care cauzeaza blocajele la nivelul platilor va determina tot mai multe companii sa recurga la barter.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Masonii lui Danacu se leapada de statul roman (4561 afisari)
 Basescu aparat de papagalul EvZ (3594 afisari)
 Fratii de Arme protejati de EvZ (2233 afisari)
 Inaltarea Sfintei Cruci (1873 afisari)
 Sfarsitul haiduciei lui Bandris (1606 afisari)
 O descoperire revolutionara: Lumea ar putea sa nu ramana niciodata fara hidrocarburi (3281 afisari)
 Ioana Visan, dama de companie preferata a lui Berlusconi: "E un libidinos si pe deasupra arata si groaznic" (2826 afisari)
 Camerele video de la Metro Baneasa filmeaza in cabinele de proba - VIDEO (2571 afisari)
 Un sarpe cu picior a fost descoperit in China (1904 afisari)
 Breb, orasul maramuresan unde Printul Charles este vecin cu un fotograf britanic venit sa caute "raiul pe Pamant"  (1783 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00501 sec.