Ziua Logo
  Nr. 4166 de sambata, 23 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Consiliul National Secuiesc: La referendum, 99% au spus DA pentru autonomie

Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) a anuntat sambata, la Sfantu Gheorghe, ca referendumului pentru autonomie, organizat in perioada decembrie 2006 - februarie 2008, a fost un succes, in favoarea lui exprimandu-se 99% dintre cei care au participat la el, transmite NewsIn.

Potrivit raportului Comisiei Permanente a CNS, prezentat sambata la Sf. Gheorghe, in acest interval, in aproape 200 de localitati, mai mult de 200.000 de cetateni au raspuns afirmativ la intrebarea "Doriti ca tinutul Secuiesc sa dobandeasca statut autonom si localitatea in care traiti sa apartina de acesta?".

"In baza rezultatelor inregistrate, CNS a considerat ca referendumul este valabil si a avut succes, locuitorii Tinutului Secuiesc pe baza dreptului la autodeterminare au votat pentru infiintarea prin lege a tinutului Secuiesc ca o entitate administrativ-teritoriala autonoma. Prin aceasta comunitatea si-a exprimat vointa pentru autonomie", se arata in raport.

"Consiliul National Secuiesc, luand in considerare recomandarea Comisiei Legislative a Parlamentului Romaniei privind proiectul de lege a statutului de autonomie, care prevede ca, pe baza Legii 215/2001 privind administratia locala, proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum, si in acest caz organizarea referendumului este obligatorie, a initiat un referendum oficial la nivelul consiliilor locale din tinutul Secuiesc privind autonomia acestuia", afirma liderii CNS in document.

Potrivit acestora, peste 99% dintre cei care au participat la referendum s-au exprimat in favoarea autonomiei teritoriale.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cariera de exceptie ruinata de un set de poze porno (4682 afisari)
 Romania sub presiunea Kosovo (2797 afisari)
 Rusia ameninta cu forta militara (2644 afisari)
 Regina-mama Elena, "Dreapta a popoarelor" (2213 afisari)
 Retelele musulmane de informatii din Kosovo (2209 afisari)
 Guvernul Ungariei sprijina pretentiile autonomiste ale secuilor (2647 afisari)
 Pantofi cu toc fara toc la numai 4.000 de euro (2443 afisari)
 Cu plagiatul la Eurovision (2125 afisari)
 Nastase: Boc, un papagal cu cravata portocalie, ce repeta ce spunea Basescu acum patru ani (1792 afisari)
 Hitler picta tablouri cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici (1708 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01428 sec.