Ziua Logo
  Nr. 4149 de luni, 4 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania

Rusia intentioneaza sa deschida, in 2008, misiuni militare in sapte state in care exista cimitire militare rusesti, a precizat generalul Aleksander Kirilin, seful Centrului Memorial din cadrul Fortelor Armate Ruse, intr-un comunicat citat de Interfax, in pagina electronica. Planul se bazeaza pe un decret al presedintelui Vladimir Putin care a fost emis la 1 octombrie 2007. Pentru intrarea in vigoare a decretului a fost redactata o directiva guvernamentala.

Vor fi in total sapte misiuni militare - in Romania, Polonia, Ungaria, Germania, Cehia, China si Lituania. Rusia a cerut unor tari permisiunea de a-si deschide misiunile militare pe teritoriul lor, se arata in comunicat. "Asteptam raspunsuri. Toate fondurile pentru 2008 sunt disponibile. Departamentul din Polonia, care exista din 1993, continua sa isi indeplineasca misiunea", precizeaza documentul.

"Misiunile Ministerului Apararii din Federatia Rusa trebuie sa imbunatatesca semnficativ conditiile in cimitirele militare si comemorative. Cele de pe teritoriile a 24 de state numai din Europa sunt locurile de inmormantare a peste 2,5 milioane de soldati sovietici care au cazut (in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial). Peste 80 la suta dintre cei ingropati in cimitire sunt afisati ca fiind necunoscuti, 7.500 de zone de inmormantare au fost explorate, iar 4.519 au fost inregistrate. Situatia cimitirelor datand din primul Razboi Mondial si alte conflite militare este si mai grava", precizeaza oficialul in acelasi document. "La cererea Ministerului Apararii, Ministerul Afacerilor Externe a trimis solicitari ambasadelor noastre din statele in care urmeaza sa se deschida misiunile militare", a precizat Kirilin.

Raspunsurile au sosit din Polonia, China, Germania, potrivit carora, "exista dificultati in a folosi spatiul ambasadelor pentru aceste misiuni (...) Faptul este confirmat de intreprinderea Goszagransobstvennost, care nu dispune de spatiu in Romania utilizabil (pentru aceasta misiune)", a precizat el.

Exista propunerea sa se utilizeze ceea ce in prezent este folosit ca spatiu rezidential in Cehia si Ungaria, dar aceasta "trebuie analizata, iar in Germania si China exista de asemenea dificultati", a pregizat generalul.

D.C.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moartea doamnei Oprisan (5860 afisari)
 Sindromul Golfului in Romania (2033 afisari)
 Suntem o tara de incompetenti (1826 afisari)
 Neconstitutionalitatea statului de drept (1539 afisari)
 Nastase: "N-am batut pe nimeni!" (1484 afisari)
 Flota pierduta a lui Hitler, decoperita in Marea Neagra (3104 afisari)
 Prima Doamna insarcinata, fosta Doamna ... maritata (1942 afisari)
 Rusia, gata sa recunoasca independenta Transnistriei, Osetiei si Abhaziei (1524 afisari)
 Rusia vrea sa deschida o misiune militara in Romania  (1521 afisari)
 Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00547 sec.