Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Unda verde pentru impozitul forfetar: PDL si PSD s-au pus de acord

Partidul Democrat Liberal si Partidul Social Democrat au stabilit, in sedinta de Guvern de joi, o formula comuna cu privire la introducerea impozitului forfetar, a declarat joi presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, citata de NewsIn.

Roberta Anastase a explicat ca cele doua formatiuni s-au pus de acord privind introducerea unei formule a impozitului forfetar, cu scopul reducerii evaziunii fiscale, formula fiind agreata in discutiile dintre Guvern si patronate. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, nu a fost nevoie de "convingerea" PSD pentru acceptarea acestei variante, intrucat formula impozitului forfetar ar fi fost trecuta chiar de social-democrati in programul de guvernare.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la finalul sedintei coalitiei guvernamentale, ca nu vor fi facute disponibilizari in sistemul de invatamant, iar in ceea ce priveste majorarea salariilor cadrelor didactice, a spus ca problema se afla inca in discutie.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca formatiunea sa are reticente in legatura cu introducerea impozitului forfetar, pentru ca aceasta ar afecta IMM-urile, cerand o dezbatere publica inainte de luarea acestei masuri si solicitand mai multa coerenta si creativitate Ministerului de Finante.

Potrivit primelor propuneri ale Ministerului Finantelor, impozitul forfetar ar urma sa fie aplicat incepand din 1 mai, iar pentru perioada 1 mai - 30 iunie, firmele ar trebui sa plateasca cel putin 1.083 lei. Pentru trimestrele al treilea si al patrulea din acest an, impozitul forfetar este de 1.625 lei pentru fiecare trimestru. Astfel, pentru intregul an 2009, firmele platesc statului minim 4.333 lei, indiferent daca fac sau nu profit, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

Unele patronate au propus aplicarea unui impozit forfetar diferentiat, pe "grile", in functie de cifra de afaceri, masura care, potrivit unor reprezentanti ai asociatiilor patronale, ar fi fost insusita de Ministerul Finantelor, care a fixat un impozit forfetar minim de 500 euro pe an pentru o cifra de afaceri de pana la 12.000 euro.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00496 sec.