Ziua Logo
  Nr. 4508 de joi, 9 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Social-democratii germani: Vladimir Voronin poarta responsabilitatea principala pentru inrautatirea situatiei politice din Republica Moldova

Autoritatile moldovene ar trebui sa analizeze posibilitatea renumararii voturilor sau repetarea alegerilor.

Autoritatile moldovene ar trebui sa analizeze deschis posibilitatea renumararii voturilor sau repetarea alegerilor legislative aflate la originea protestelor de la Chisinau, considera social-democratii din Bundestagul german, informeaza NewsIn.

De asemenea, autoritatile moldovene trebuie sa renunte la acuzatiile aduse opozitiei, cum ca ar actiona la ordinul altor tari si ar fi planificat o lovitura de stat si sa permita presei de stat sa reflecte obiectiv evenimentele, au declarat purtatorul de cuvant al grupului SPD pentru politica externa Gert Weisskirchen si adjunctul sau Markus Meckel.

Social-democratii germani considera ca presedintele Vladimir Voronin in calitatea sa de presedinte in exercitiu poarta responsabilitatea principala pentru inrautatirea situatiei politice din Republica Moldova. Declaratiile sale din seara alegerilor, cum ca in cadrul majoritatii absolute a comunistilor ce se contura, orice discutie cu opozitia democratica aleasa in Parlament ar fi devenit de prisos, au fost picatura care a umplut paharul. Mai mult, partidelor de opozitie li s-au creat obstacole masive in timpul campaniei electorale si inaintea acesteia, fiindu-le blocat accesul la mass-media publica, iar presedintii acestora au fost vizati de nenumarate acuzatii.

Ceea ce inca se mai poate face in acest moment este crearea unei baze comune pentru un dialog politic cu cele trei partide liberale de opozitie alese in Parlament, se arata in comunicatul grupului SPD. Cea mai importanta masura de natura sa genereze incredere este de a asigura urgent libertatea televiziunii nationale si de a efectua o relatare obiectiva si cuprinzatoare despre alegeri, demonstratiile pasnice de luni trecuta si cauzele actiunilor violente din 7 aprilie, precum si despre responsabilitatile tuturor partilor pentru acestea. Pe langa prejudiciile aduse unor cladiri guvernamentale, acestea au avut drept consecinta si zeci de persoane ranite si un caz de deces, adauga comunicatul. Stirea decesului - o femeie care ar fi murit intoxicata cu fum marti seara in cladirea Parlamentului - a fost retrasa intre timp de televiziunea nationala moldoveana, care o lansase. In aceste zile, mai mult ca oricand, este necesar ca organele statului sa asigure garantarea demonstratiilor pasnice si securitatea demonstrantilor.

Toate actiunile Republicii Moldova impotriva Uniunii Europene - introducerea vizelor pentru cetatenii Uniunii Europene din Romania, expluzarea ambasadorului roman de la Chisinau - nu sunt de natura sa conduca la detensionarea situatiei, ci mai curand, vin in mod deschis, in contradictie cu declaratiile oficiale privind politica moldoveneasca de integrare europeana, incheie comunicatul social-democratilor germani.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum face misto noul KGB de noi si UE (3023 afisari)
 CNN a ignorat protestele de la Chisinau (2513 afisari)
 Ce a vazut presa internationala (2361 afisari)
 Moldova lor, Moldova noastra si Moldova Europei (2343 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (2205 afisari)
 Ploiesti: Angajata unei banci a pozat sexy la serviciu! (FOTO) (2525 afisari)
 De ce s-a oprit Voronin inainte de vot la cimitirul Doina din Chisinau?  (2011 afisari)
 Frumoasa Mischa Barton, nud in Cosmopolitan! (FOTO) (1604 afisari)
 The Economist: Autoritatilor de la Chisinau le este mai usor sa se lupte cu bau-bau-ul sovinismului romanesc, decat sa isi apere guvernarea dezastruoasa (1597 afisari)
 Miron Cozma: Becali e un mafiot. Nu putea face bani fara acceptul mediului politic (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00461 sec.