Ziua Logo
  Nr. 4117 de vineri, 21 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ce face dragostea din om

Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost pe punctul de a declansa un incident diplomatic la Vatican. Dupa ce, in ultimele trei luni, de cand a divortat oficial de sotia sa, Cecile, presa a scris indelung despre cateva legaturi ale presedintelui francez cu diverse tinere atragatoare, se pare ca locatarul de la Palatul Elysee este mai indragostit ca oricand. In timpul vizitei la Vatican, Sarkozy a incercat sa o prezinte Pepei Benedict al XVI-lea pe mama logodnicei sale. Cererea de audienta a fost, insa, respinsa, titreaza publicatia "Il Giornale". Conform protocolului, la un astfel de eveniment, au dreptul sa participe rude ale sefului statului invitat si colaboratori institutionali, dar Marysa Bruni Tedeschi era acolo doar pentru o fotografie-amintire.

Dupa ce s-a "eliberat" de povara mariajului, Nicolas Sarkozy nu mai conteneste sa arate lumii ca, la 52 de ani, este inca tanar si dornic de viata. Indragostit de italianca solista, fost model, Carla Bruni, cu 12 ani mai tanara decat el, presedintele francez pare sa uite ca, in inalta sa calitate, are de respectat un protocol diplomatic. Aflat in fruntea unei delegatii franceze, liderul de la Palatul Elysee a incercat sa o strecoare, printre cei care aveau sa stea in fata Suveranului Pontif, pentru o fotografie-amintire, pe nimeni alta decat mama Carlei, Marysa Bruni Tedeschi.

Protocolul de la Vatican a notat imediat ca a fost adaugat un nume pe lista delegatiei. Cererea a fost retrimisa, cu amabilitate, expeditorului. La un astfel de eveniment, au dreptul sa participe rude ale sefului statului invitat si colaboratori institutionali. Din anturajul lui Sarkozy au facut parte scriitorul si istoricul Max Gallo, membru al Academiei franceze, actorul comic catolic Jean Marie Bigard, scriitorul Guy Gilbert si preotul dominican Philippe Verdin.

C.S.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA VA COLINDA! (2487 afisari)
 Experimentul KGB. Pana cand? (2457 afisari)
 Kosovo (1908 afisari)
 Procurorii nu l-au convins pe tatal Simonei (1445 afisari)
 Desertul A2 (1373 afisari)
 Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni (1257 afisari)
 Accidentul lui Orban: Martorii mai au un pic si isi petrec Sarbatorile la Parchet (916 afisari)
 Practic si distractiv: Un restaurant german este dotat cu gauri pentru fumat (909 afisari)
 Iliescu vrea sa mistifice adevarul despre decembrie '89 si in cartile de istorie (849 afisari)
 New Orleans: Primaria si-a tratat locuitorii cu electrosocuri si gaze lacrimogene (548 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01348 sec.