Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO)

Ceea ce astazi aflam din reviste, sau de pe Internet, era explicat, cu extrema finete, la cinema. Mai exact, educatia sexuala la inceput de secol XX se facea in sala de cinematograf. Primul astfel de documentar, dat publicitatii recent de Institutul Britanic de Film, dateaza din 1917, si are in centru povestea plina de pilde a unui ofiter, care il sfatuieste pe unul dintre soldatii sai, indragostit peste masura, sa se fereasca de bolile venerice.

Ostasii erau sfatuiti sa aiba mare grija cand au de a face cu femeile usoare. Povestea primului documentar de educatie sexuala, "Whatever A Man Soweth", realizat in 1917, in Canada il are in centru pe Dick, un tanar dornic sa isi inceapa viata amoroasa. Potrivit "Daily Mail", un ofiter se ofera sa ii vorbeasca despre pericolul bolilor cu transmitere sexuala. De altfel, pe pelicula sunt aratate saloane de spital si cateva chipuri de barbati desfigurati de acest tip de boli, pentru care, la vremea respectiva, nu erau tratamente eficiente.

Cu mult mai interesanta este o alta inregistrare, ce dateaza din 1932 - "The Mystery of Marriage". Producatorii sai realizeaza o paralela intre oameni si vietuitoarele din regnul vegetal si animal (fazani sau diferite insecte-n.r.), care ajung sa se imperecheze pentru perpetuarea speciei. Singura hiba este aceea ca explicatiile din film sunt prea generale, iar tinerii trebuie sa isi imagineze procesul respectiv, pentru a intelege, in final, cum se ajunge la conceptia unui copil.

In anii imediat urmatori, producatorii acestui gen de filme cu interes social insista asupra importantei contraceptivelor, pentru femei. In acest fel, se credea ca reprezentantele sexului frumos vor putea preveni sarcinile nedorite si vor evita avorturile.

C.S.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01352 sec.