Ziua Logo
  Nr. 4436 de joi, 15 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ministrul britanic de Externe sustine ca notiunea de "razboi impotriva terorismului" este "inselatoare si gresita"

Notiunea de "razboi impotriva terorismului" este "inselatoare si gresita" a declarat ministrul britanic de Externe David Miliband intr-o scrisoare publicata in editia de joi a cotidianului "The Guardian", informeaza AFP, citata de NewsIn.

Ministrul britanic a lansat o critica la adresa modului in care presedintele american George W. Bush a prezentat situatia internationala dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, sustinand ca folosirea termenului de "razboiul impotriva terorismului" a dat impresia ca este vorba despre un inamic transnational, reprezentat de Osama ben Laden si gruparea sa al-Qaida.

"Realitatea este ca motivatiile si identitatile gruparilor teroriste sunt disparate. (...) Cu cat amestecam mai mult gruparile teroriste si cu cat stabilim mai mult liniile de front ca o simpla lupta binara intre moderati si extremisti, sau intre bine si rau, cu atat mai mult facem jocul celor care incearca sa unifice gruparile ce au putine lucruri in comun", afirma oficialul britanic, care se afla acum intr-o vizita in India.

Miliband considera ca forta militara nu este singurul mijloc prin care se poate combate extremismul violent. "Cum a spus si generalul american David Petraeus, ca si alte persoane din Irak, coalitia nu poate sa scape militar de problemele de insurgenta si de luptele interne din tara", a spus ministrul britanic de externe adaugand ca: "Doar prin cooperarea intre state se pot distruge retelele teroriste"

Vorbind despre centrul de detentie de la Guantanamo, ministrul britanic a sustinut ca tarile democratice trebuie sa impuna legea si sa nu-si tradeze principiile. "Terorismului trebuie sa i se raspunda prin triumful legii, pentru ca legea este unul dintre elementele-cheie ale societatii democratice", a subliniat el.

"Trebuie sa ne metinem angajamentele fata de drepturile omului si libertatile civile in propria tara, dar si in strainatate, de aceea sustinem angajamentul" presedintelui ales Obama de a inchide centrul de detentie de la Guantanamo, a precizat el.

S.G.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Familia Eminescu (2963 afisari)
 Scandalul minciunilor intre SUA si Israel (2890 afisari)
 Succesul e scris in degete (2846 afisari)
 Jumatatea de masura (2559 afisari)
 Republica Traiana (2388 afisari)
 Republica lui Basescu (12347 afisari)
 Tera Patrick, pentru prima data goala in 2009 - FOTO (6353 afisari)
 Gata cu fustitele scurte in tenis! Jucatoarele sexy vor fi amendate! (3266 afisari)
 A fost descoperita viata pe Marte! (3084 afisari)
 In plina criza a gazelor, Andreea Mantea ii incalzeste pe ucraineni cu un pictorial incendiar Playboy (FOTO) (2415 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00478 sec.