Ziua Logo
  Nr. 4419 de vineri, 19 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Iliescu: Exista inca blasfemii conform carora Revolutia din decembrie 1989 ar fi fost o lovitura de stat

Este drept ca cinstirea eroilor din decembrie 1989 este pusa in umbra de zbaterile de pe scena politica, in care PSD-ul si PD-L-ul se lupta sa puna la punct ultimele detalii ale guvernarii, dar nu Ion Iliescu este cel in masura sa ne aminteasca de ea. Mai ales, acum, cand alaturarea celor doi fosti parteneri din fostul Front al Salvarii Nationale spre "binele tarii" lasa multora un gust amar.

Comemorarea eroilor Revolutiei Romane este umbrita de batalia de pe scena politica ce nu mai tine cont si de interesul national, a afirmat, vineri, fostul presedinte Ion Iliescu, la simpozionul "Fortele de ordine, paza si represiune in timpul Revolutiei din decembrie 1989", organizat la Palatul Parlamentului de Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Iliescu a mai declarat ca, in urma cu 19 ani, Revolutia Romana nu a fost facuta pentru o clasa de imbogatiti si, de aceea, le da dreptate acelor categorii sociale care au contribuit activ la rasturnarea dictaturii comuniste si care sufera acum de pe urma unor efecte sociale nedorite, relateaza Agerpres.

Presedintele de onoare al PSD a subliniat insa ca efectele negative din plan politic, social si economic care se rasfrang asupra vietii celor mai multi dintre romani nu trebuie puse pe seama Revolutiei Romane, chiar daca "mai exista anumite nostalgii".

"Batalia politica a alterat interesul national. A cinsti Revolutia Romana este datoria oricarui roman. (...) Cei care au iesit in strada in 1989 si care s-au jertfit nu au facut-o pentru a reveni in viata publica latifundiari sau proprietari de castele si nici pentru a facilita categoriile de imbogatiti, ci pentru a aduce democratia in tara. (...) Nu Revolutia Romana a creat toate aceste nedreptati cu care se confrunta oamenii, acestea tin de asezarea vietii democratice, dar si de persoane si de interesele divergente ale acestora", a sustinut Iliescu.

Potrivit fostului sef al statului, cele zece obiective ale Comunicatului pentru tara al Frontului Salvarii Nationale nu se refereau in niciun fel la discrepante sociale sau la categorii minoritare sociale favorizate.

Ion Iliescu a pledat pentru realizarea unei istorii complete a evenimentelor din 1989, mai ales in conditiile in care exista inca afirmatii "denigratoare" si "blasfemii" conform carora Revolutia din decembrie 1989 ar fi fost o lovitura de stat.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scantei in PDL (4101 afisari)
 Ceausescu si-a sfidat sfarsitul (3939 afisari)
 Afacerea Stanisoara (3418 afisari)
 Portocala rosie (2764 afisari)
 Stefan Andrei: "Daca ramanea in tara, erau mai putine victime" (2542 afisari)
 Securitatea, catre Nicolae Ceausescu: La Malta se va stabili "un nou echilibru pe continentul european" (4350 afisari)
 Roberta Anastase, de la candidatura la Miss Univers, la cea de presedinte al Camerei Deputatilor (VIDEO) (3416 afisari)
 Tineri EMO se automutileaza si posteaza pozele pe Internet (IMAGINI SOCANTE) (3144 afisari)
 Ca la nebuni: Ascultati imnul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chisinau (Audio) (2591 afisari)
 In urma dezvaluirilor din presa, postul History nu mai difuzeaza documentarul cu Decebal si Burebista (2269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00458 sec.