Ziua Logo
  Nr. 4352 de joi, 2 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Putin, prin intermediul lui Medvedev: Era dominatiei economice americane s-a incheiat

Ca sa nu mai ramaie repetent si anul acesta, mam'mare Rusia si unchiul Volodea au promis tanarului Dmitri sa-l lase sa vorbeasca mai agresiv despre problemele internationale. Chiar daca nu mai poarta un frumos costum de mariner, asa cum a vazut la unchiul Volodea, cand a fost el pe submarin, D-l Dmitri isi spune ca la tabla lectia invatata: era dominatiei economice americane a luat sfarsit si lumea are nevoie de un nou sistem financiar, "mai corect".

"Era dominatiei unei singure economii si a unei singure devize s-a terminat o data pentru totdeauna", a declarat Dmitri Medvedev cu ocazia consultarilor interguvernamentale ruso-germane de la Sankt-Petersburg, in prezenta cancelarului german Angela Merkel. "Trebuie sa lucram impreuna pentru a crea un nou sistem economico-financiar mai corect, bazat pe principiile multipolaritatii, suprematiei legii si luarii in calcul a intereselor reciproce", a adaugat el, referindu-se la criza financiara care destabilizeaza economia mondiala de mai multe saptamani.

"Evenimentele din ultimul timp confirma ca o singura tara, chiar si puternica, nu este in masura sa fie un fel de 'megaautoritate de reglementare'", a spus el, referindu-se la Statele Unite. "Avem pur si simplu nevoie de noi mecanisme de decizie si responsabilitate colective", a continuat Medvedev, citat de AFP si NewsIn.

Spre deosebire de delegatia sa, Angela Merkel va ramane ceva mai mult si va lua lua masa cu presedintele Medvedev, pe un vas ancorat pe Neva. Pentru moment, rolul jucat de Medvedev in Rusia de azi este inca neclar, existand indicii numeroase potrivit carora fostul presedinte si actualul premier Putin are de fapt puterea. In timp ce Medvedev acorda interviuri lungi pentru mass-media occidentale in timpul crizei georgiene, incercand diplomatic sa explice de ce Rusia nu putea actiona altfel, Putin ataca dur Vestul la posturile TV fidele si obtinea asentimentul popular.

Aproape o treime dintre rusi cred ca puterea se afla in mainile lui Putin

Considerat chiar si de multi rusi o simpla marioneta, Medvedev nu face altceva decat sa repete ce ii dicteaza Vladimir Putin. Pentru ca declaratiile intervin a doua zi dupa cele ale premierului rus, care afirmase ca situatia financiara mondiala actuala a fost provocata de "iresponsabilitatea" sistemului financiar american. Mai mult decat atat, presa germana, citata de Agerpres, scrie azi ca negocierile dintre Rusia si UE pentru incheierea conflictului din Caucaz, purtate la 12 august intre presedintele francez Nicolas Sarkozy si omologul rus Dimitri Medvedev, au putut demara abia dupa ce Medvedev l-a chemat pe Putin la masa tratativelor. Iar acest lucru, potrivit politologului Vladimir Prybilowski, de la Fundatia Panorama, indica foarte clar cui ii apartine, de fapt, puterea in Rusia. Iar parerea politologului nu este impartasita doar de experti, jurnalisti si politicieni, ci chiar de catre locuitorii Federatiei Ruse. Astfel, conform unui sondaj realizat de institutul independent de sondare a opiniei publice Levada, 16 la suta din 1.600 de persoane intervievate sunt de parere ca Medvedev detine puterea reala, in timp ce 28 la suta cred ca puterea se afla in mainile lui Putin. Aproximativ 48 la suta opineaza ca Putin si Medvedev isi impart puterea.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Spionii romani rup tacerea (3290 afisari)
 Serbia inventeaza poporul "vlah" (1940 afisari)
  Ipocrizia conduce Romania (1843 afisari)
 Top modele cu par pe fata (1776 afisari)
 Taiko-naucul Geoana si ipocritul Tariceanu (1188 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, victima unei erori grosolane de machiaj! (2498 afisari)
 Mercenari moldoveni in armata Rusiei (2122 afisari)
 Ungurii au inceput sa urasca si grupuri etnice inexistente: pirezii (2023 afisari)
 Femeile din Arabia Saudita, obligate sa isi arate doar un singur ochi de sub val (1716 afisari)
 Sutiene pentru un fund apetisant! (1638 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00460 sec.