Ziua Logo
  18:27, miercuri, 4 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Tariceanu: Motiunea PSD urmareste crearea de instabilitate politica

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, astazi, ca motiunea impotriva guvernului initiata de social-democrati nu este decat un "joc politic" care urmareste crearea unei "instabilitati politice". "Motiunea nu face decat sa arate diferenta esentiala de preocupari dintre PSD si guvern: preocuparile PSD-ului de jocuri politice, de creare de instabilitate politica care nu foloseste la nimic, si preocuparile majore pe care eu ca prim-ministru si conducator de guvern le am - invatatura, educatia in general, sanatate, agricultura ", a afirmat Tariceanu, raspunzand unei intrebari despre posibilitatea ca motiunea sa treaca in Parlament. "Daca intrebati oamenii, veti vedea ca sunt mai preocupati de cum arata scoala si de inceputul de an scolar decat de motiunea de cenzura", s-a adresat premierul jurnalistilor, la sfarsitul vizitei pe care a efectuat-o, dimineata, la Scoala nr. 1 din Mogosoaia, judetul Ilfov. Pe de alta parte, social-democratii au declarat astazi ca, in sedinta de miercuri, Biroul Executiv al PSD va discuta textul motiunii, urmand ca aceasta sa fie depusa, cel mai tarziu, lunea viitoare.

Cristian Diaconescu: Motiunea, depusa pana luni

PSD va depune cu siguranta, cel mai tarziu lunea viitoare, motiunea de cenzura pentru ca si-a asumat aceasta responsabilitate si trebuie sa o duca pana la capat, a declarat, astazi, la Constanta, senatorul PSD, Cristian Diaconescu. El a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca in acest moment motiunea de cenzura este finalizata si se refera la ultimii trei ani de guvernare, iar miercuri, in sedinta Comitetului Executiv Central se va discuta pe textul acesteia. "In opinia mea, nu exista nici un argument ca odata ce ne-am asumat aceasta decizie, sa nu o ducem pana la capat. Responsabilitatea sau rezultatele ei vor fi discutate ulterior", a precizat senatorul PSD de Constanta. El a adaugat ca este prematur sa se discute despre o incalcare a acestei decizii din partea parlamentarilor PSD si crede ca nu se pune aceasta problema daca lucrurile sunt explicate pana la capat. "Toti reprezentantii partidului trebuie sa o voteze daca este asumata in Comitetul Executiv. A nu vota motiunea de cenzura inseamna ca se sustine un guvern de dreapta". Cristian Diaconescu a mai spus ca insista pe ducerea acestui demers pana la capat in conditiile in care motiunea de cenzura are toate sansele sa treaca. El considera ca in prezent nici PD si nici PNL nu isi doresc sa se afle la guvernare in conditiile in care nu exista o strategie post-aderare si vor trebui sa fie responsabile pentru absorbtia de fonduri care vor veni in perioada urmatoare. Senatorul PSD a mai spus ca nu s-a discutat despre o strategie post motiune si s-a aratat surprins de opinia a doi deputati PSD de Constanta, Alexandru Mazare si Eduard Martin, care au declarat ca desi au semnat pentru motiunea de cenzura, ar trebui sa stie si ce urmeaza dupa aceasta. "Am retinut problema lor. Daca au o dificultate de a intelege un demers politic nu trebuie sa aiba probleme in a-l aplica", a spus Diaconescu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, in 14 septembrie, ca finalitatea depunerii motiunii va fi transata prin vot, la sedinta Comitetului Executiv din aceasta saptamana. Decizia ce va rezulta dupa aceasta sedinta va fi obligatorie pentru toti, inclusiv pentru cei ce vor vota impotriva, pentru ca toti vor trebui sa se supuna majoritatii, a spus liderul PSD.

D.C.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00409 sec.