Ziua Logo
  Nr. 4301 de luni, 4 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Roma va semana cu un oras din Orientul Mijlociu

Italia scoate Armata pe strazi

3.000 de militari patruleaza de luni in marile orase din Italia pentru a asigura ordinea publica

Trei mii de militari incep luni patrularea in mai multe orase italiene, cu scopul declarat de a asigura pastrarea ordinii publice, scrie cotidianul Corriere della Sera, citat de Agerpres.

Planul se va desfasura pe o durata de sase luni, la sfarsitul careia va fi evaluat de un Comitet tehnic. Costul sau se va cifra pentru statul italian la 31,2 milioane de euro in 2008, la fel si in 2009. Dintre cei trei mii de militari, o mie sunt destinati patrularii in orasele "sensibile" - Roma, Milano si Napoli, iar o mie sunt destinati controalelor din exteriorul centrelor pentru imigranti. Restul de o mie vor fi folositi in patrule alcatuite din doi militari si unul sau doi politisti si carabinieri.

Un numar de 424 dintre acesti militari se afla in Milano, in cadrul actiunii pe care prefectul Gian Valerio Lombardi o descrie drept ''un prim raspuns, important, desi nu exhaustiv, in cadrul problematicii sigurantei" si "lucrul cel mai bun pe care, pentru inceput, guvernul il putea face''.

Soldatii au beneficiat de un antrenament specific, se vor deplasa pe jos, vor avea o arma scurta, vor putea desfasura functii de siguranta publica, dar nu de politie judiciara: cu alte cuvinte, vor putea aresta persoane prinse in flagrant delict.

Initiativa a starnit si polemici, unii apreciind initiativa, ca de pilda primarul adjunct al orasului Milano, in timp ce altii, cum ar fi Sindicatul Autonom al Politiei (SAP), o critica aspru. ''De luni - afirma primarul adjunct intr-o nota - orasul Milano va fi mai aparat, controlat si sigur. In acest cadru, Primaria si-a facut datoria''.

La randul sau, Sindicatul amintit precizeaza ca ''executivul condus de Berlusconi... tranteste inca o data usa in fata fortelor de ordine si fortelor armate. In ce priveste sectorul 'siguranta si aparare' - a afirmat secretarul general al SAP, Nicola Tanzi - nu se va intampla nimic, si o spunem cu un sentiment de deceptie amestecata cu manie, fiindca acest guvern a castigat alegerile promitand mai multa siguranta italienilor, si nu operatii inutile de fatada, cum ar fi folosirea militarilor''.

Secretarul general al SAP a anuntat ca membrii acestei organizatii se pregatesc sa coboare in piata si ca toamna aceasta ''nu va fi calda, ci foarte calda; pentru cei 500.000 de lucratori in domeniul sigurantei publice, nemultumirea este puternica", a conchis el.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Steaua in foame (2201 afisari)
 Karadzici aparat de musulmani (1586 afisari)
 Udrea acuzata ca vorbeste cu Mazare (1291 afisari)
 Ruleta cu parlamentari (1210 afisari)
 PD-L, PSD si PNL impart puterea (1186 afisari)
 Stefan Andrei povesteste cine a ars, in 1989, cadavrele de la Timisoara (ASCULTATI INTERVIUL) (5090 afisari)
 Sharon Stone a dat in mintea lui Demi Moore: Si-a tras iubit cu mult mai tanar, cu care se faleste la evenimentele mondene  (2564 afisari)
 Un iesean i-a daruit fiului sau, de ziua lui, o partida de sex cu o minora (2340 afisari)
 La 62 de ani, Rambo-Stallone isi bronzeaza muschii plini de steroizi in Insulele Baleare (1816 afisari)
 Un motociclist de 23 de ani si-a pierdut viata in urma unui accident ingrozitor - VIDEO (1617 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00446 sec.