Ziua Logo
  Nr. 4299 de vineri, 1 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Costurile tratamentelor vor fi suportate de spitale

Spitalele sunt obligate sa suporte costurile tratamentelor pacientilor internati, inclusiv medicamentele, materialele sanitare si investigatiile paraclinice. Fondurile folosite vor fi restituite din veniturile unitatii medicale.

In cazul unitatilor medicale specializate publice autorizate, plata serviciilor medicale de urgenta si transport sanitar se va face prin bugetul global fixat pe baza indicatorilor prevazuti in norme. Informatiile provin din modificarile facute joi, de Guvern, la contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru 2008, potrivit Ziare.com.

"O modificare vizeaza reglementarea obligatiei spitalelor de a suporta, pentru asiguratii internati prin spitalizare continua si spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice. Rambursarea acestor cheltuieli se va realiza din veniturile spitalelor, pe baza unei metodologii stabilite de fiecare spital", conform comunicatului Guvernului.

Executivul a hotarat ca medicamentele cu denumiri comerciale internationale destinate unor boli rare din cadrul programului national de hemofili, talasemie si alte boli rare, sa poata fi eliberate si de farmaciile cu circuit deschis.

Se va stabili si o valoare orientativa a acestor medicamente, si a materialelor sanitare specifice care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale de sanatate cu scop curativ.

Contravaloarea acestor medicamente si materiale sanitare va fi decontata de catre casele de asigurari de sanatate, in limita sumelor alocate in acest scop.

Legea privind reforma in domeniul sanatatii a fost modificata de catre Parlament, in urma cu o saptamana. Modificarea consta in introducerea unui articol care prevede ca "bolnavii trebuie sa beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizarii cu medicamente, materiale sanitare si investigatiile paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala, in conditiile impuse de contractul cadru".

A.E.G.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Karadzici, lucrat de americani (1661 afisari)
 Liz Taylor la un pas de moarte (1629 afisari)
 CFR jefuit de sefi (1624 afisari)
 Monstrul energetic scartaie (988 afisari)
 Grupul de la Cluj refuza fotoliile PSD (873 afisari)
 Mereu tanara: Sue Ellen, din Dallas, arata senzational la 67 de ani! (2705 afisari)
 EXCLUSIVITATE: Stefan Andrei, despre cum a pierdut Gheorghiu Dej o evadare pentru ca s-a imbatat Gheorghe Maurer (2497 afisari)
 Canada: Decapitat in autocar de vecinul de scaun (1779 afisari)
 Deh, varsta! Michael Douglas adoarme pe umarul sotiei, Catherine Zeta Jones, in timpul unei cine cu prietenii  (1640 afisari)
 Rusia se remilitarizeaza si formuleaza o noua doctrina militara (1507 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00567 sec.