Ziua Logo
  04:23, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Domnule Mircea Badea, stiti de ce nu face domnul Berceanu autostrazile promise? Ca sa nu ne imbolnavim de cancer!

Domnul Mircea Badea degeaba s-a suparat pe domnul ministru Radu Berceanu si pe autostrazile noi ale Romaniei la care te uiti si nu-s. Domnul Mircea Badea este, pur si simplu, un om carcotas si mic la suflet, care nu vrea sa inteleaga profunzimile acestui fenomen. Al autostrazilor. Care nu exista. Stiu. Domnul Berceanu a promis pana in 2012 fix 836 de kilometri. Din care, in 2009, au fost realizati 42. Pe care un tir a mers mult si bine pe contrasens. Basca o oaie natanga ce s-a gandit sa traverseze ca sa vada si ea ce a inaugurat domnul Boc.

Adevarul este, domnule Badea, ca domnul Berceanu nu construieste kilometrii promisi din alte motive decat acelea pe care le banuiti dumneavoastra. Ministrul Transporturilor, inclusiv predecesorul sau, dl Basescu, stiau ca autostrazile ne pot imbolnavi de cancer. La cap. Sau macar banuiau ca niste cercetatori americani care studiaza impactul pe rozatoare vor ajunge la aceasta concluzie.

Dovada?

In doar trei luni, creierul rozatoarelor expuse la aerul din vecinatatea unei autostrazi aglomerate din SUA a suferit schimbari majore, sugerand ca acestea s-ar putea imbolnavi de cancer. Cercetatorii au incercat sa raspunda la intrebarea "cum reactioneaza creierul nostru in desele drumuri facute pe autostrada?".

Raspunsul l-a dat Dr. Keith L. Black, neurochirurg la Centrul Medical Cedars-Sinai, in Los Angeles, care a confirmat ca exista o stransa legatura intre cancer si aerul poluat de pe autostrada, conform dailybulletin.com, preluat de ziare.com.

Potrivit acestuia, particulele ultrafine de combustibil cresc riscul de cancer al creierului. Aceste particule, care reprezinta doar a 70-a parte dintr-un fir de par, ajung adanc in plamani si de acolo intra in sange, ajungand, in cele din urma, in creier.

Cel mai comun tip de cancer, si cel mai letal, in cazul tinerilor ce nu au implinit inca 19 ani, este cancerul la creier. "Creierul tanar este mult mai vulnerabil la toxinele din mediul inconjurator care declanseaza cancerul", a explicat cercetatorul.

Dintre toate particulele, cele provenind de la motorina sunt cele mai periculoase. Unele statistici arata ca incidenta cazurilor de cancer la creier si a tumorilor sistemului nervos al copiilor a crescut cu 25% in perioada 1973 - 1996.

Un studiu al American Lung Association a legat particulele toxice din trafic si de cancerul la plamani.

Cercetarile se afla inca in plina desfasurare si tot ce pot face oamenii pana atunci este sa evite aceste zone. Din pacate, aceste particule sunt prea fine pentru a fi filtrate de aparatele de aer conditionat si chiar de mastile pe care oamenii le folosesc pentru a se feri de virusul care declanseaza gripa porcina.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00481 sec.