Ziua Logo
  Nr. 4400 de joi, 27 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Bani mai multi

Cheltuielile pentru alegerile parlamentare au fost majorate de Guvern cu 40 de milioane de lei, iar Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax. Astfel, pentru a doua oara in ultimele luni, fondurile alocate alegerilor pentru camera Deputatilor si Senat au fost majorate, prima data de la 100 la 124,2 milioane de lei, pentru costuri de personal si active nefinanciare, iar a doua suplimentare aprobata de Guvern a urcat pana la 164,2 milioane de lei, exclusiv pentru costuri de personal. (L.S.)

Pregatirile MIRA

Peste 52.000 de angajati ai Ministerului de Interne vor asigura masurile de ordine pentru coordonarea si monitorizarea activitatilor si misiunilor de ordine, la nivelul aparatului central functionand permanent Centrul Operational de Comanda. Toti acestia vor asigura paza celor 16.036 de sectii de votare, din totalul de 17.883 existente la nivel national, a Biroului Electoral Central si a Birourilor Electorale Judetene, precum si paza pe timpul transportului si depozitarii buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii. (L.S.)

Analize nocturne

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in seara alegerilor, BPN al partidului va face o analiza a scorului si va lansa o invitatie de creare de majoritate, in jurul PSD, catre partidele parlamentare. Geoana a marturisit ca nu exclude niciun fel de colaborare dupa 30 noiembrie, inclusiv cu PD-L, precizand insa ca PSD va initia negocierile pentru formarea unei majoritati parlamentare mai intai cu partidele mici. El a aratat ca exista o preferinta a PSD

de a forma un guvern monocolor cu sprijin in Parlament. (C.G.P.)

Negocieri dure

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca va negocia dur cu celelalte partide o forma de guvernare benefica si pentru dezideratele Uniunii. El a explicat ca UDMR ar putea ajunge mai degraba la o intelegere cu PNL, cu care a guvernat in ultimii patru ani, dar ca mai este nevoie si de o alta formatiune pentru stabilirea unei majoritati. "Cu PSD si PDL e putin mai greu, ca am avut o serie de divergente si litigii. Nu vreau sa fac o diferentiere intre aceste doua formatiuni.

Cu amandoua aceste formatiuni ar fi posibila o colaborare, dar dupa negocieri concrete si foarte dure", a concluzionat Marko. (L.S.)

Trei ministere

Daca PD-L va castiga alegerile, dar va fi nevoit sa negocieze si cu alte partide formarea Guvernului, va fi interesat, potrivit prim-vicepresedintelui Theodor Stolojan, de trei portofolii: "Ministerul Internelor si Administratiei Publice, care sa faca descentralizarea administratiei publice, Ministerul de Finante pentru a elimina taxe si Ministerul Transporturilor pentru ca Romania sa nu mai construiasca doar cinci kilometri de autostrada in patru ani". In plus, PD-L ar vrea ca ministrul Justitiei sa fie un independent, cea mai buna optiune in viziunea partidului fiind Monica Macovei. (I.S.C.)

Fara premier tehnocrat

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu s-a raliat, ieri, ideii de premier venit din randul politicienilor, excluzand, asemenea lui Traian Basescu, varianta unui tehnocrat la carma Guvernului. "Prim-ministrul trebuie sa fie un om politic. O tara este condusa de politicieni, punct", a spus Antonescu intr-o intalnire informala cu jurnalistii. El a afirmat ca PNL continua sa-l sustina pe Calin Popescu Tariceanu si ca nu vede un alt liberal care, chemat de Traian Basescu sa faca Guvernul, ar da curs invitatiei peste capul presedintelui partidului. Totusi, penelistul a mentionat ca nici liberalii, nici Tariceanu nu se "cramponeaza" de guvernare. El considera ca Traian Basescu prefera o varianta PD-L - PNL pentru formarea Executivului, dar "ar fi interesat si de o varianta in care PSD sa poata rezolva ceva, chiar cu pretul unui guvern PD-L - PSD despre care a spus de atatea ori ca nu e foarte incantat". (D.C.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (2512 afisari)
 Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau (1822 afisari)
 Felix mincinosul (1652 afisari)
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (III) (1176 afisari)
 Efectul ZIUA asupra Fondului Proprietatea (1152 afisari)
 Cele mai ciudate locuri in care amorezii au fost prinsi facand sex (4244 afisari)
 Incredibil! Senatorul PC Marius Marinescu și deputata PD-L Anca Constantinescu s-au stropit cu apă in direct. VEZI VIDEO (3491 afisari)
 Incredibil: O fetita de un an, insarcinata cu fratele geaman! (3138 afisari)
 Specialistii SRI au reperat telefonul mobil al unuia dintre turistii disparuti pe Valea Caraiman (2364 afisari)
 Bombardiere ruse escortate de aparate americane F-15 deasupra Arcticii (2234 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00428 sec.