Ziua Logo
  Nr. 3985 de joi, 19 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Imobiliarele in top

Investitiile de pe piata imobiliara din Romania vor atinge 500 de milioane de euro in 2007, dublu fata de nivelul anului 2005, cand s-au ridicat la 250 de milioane, au estimat reprezentantii grupului imobiliar Pirelli RE, transmite Rompres. Sectorul rezidential, in mod special, are un potential de crestere imens, in contextul in care se deruleaza un amplu proces de reinnoire urbana, iar populatia creste intr-un ritm mediu anual de 1,4%, cred investitorii italieni. In 2006, au fost anuntate in Capitala 19 proiecte rezidentiale care ar trebui sa genereze aproximativ 11.000 de locuinte in urmatorii 2-3 ani. Dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale in zone, precum Pipera, Trafic Greu, Militari si Pantelimon - Colentina, genereaza un interes ridicat. Specialistii apreciaza ca exista un deficit in materie de produse de calitate si o cerere foarte mare pentru sectorul spatiilor de birouri. In prezent, in Bucuresti, spatiile de birouri ocupa aproximativ 900.000 metri patrati, dintre care aproximativ 250.000 se inscriu in Clasa A. La nivelul UE, Romania este tara cu cel mai scazut nivel de spatii disponibile, pentru locatiie de tip A, procentul este de aproximativ 1,5 la suta, iar pentru locatiile de tip B, acesta ajunge la 14 la suta. (Florin BARBUTA)

Warimpex a preluat Golden Tulip Sky Gate

Compania austriaca de dezvoltare imobiliara Warimpex Finanz-und Beteiligungs a preluat 99,98% din actiunile hotelului de patru stele Golden Tulip Sky Gate, situat in apropierea Aeroportului Henri Coanda, de la actionarul majoritar Romanian American Enterprise Fund si alte doua firme, transmite Mediafax. Partile implicate au convenit sa nu faca publica valoarea achizitiei. Potrivit unor surse din piata, tinand cont de caracteristicile proprietatii, tranzactia s-ar putea ridica la 14-17 milioane de euro. Aceasta marcheaza intrarea Warimpex pe piata hoteliera romaneasa, pentru care firma austriaca estimeaza un potential important de dezvoltare. "Warimpex intentioneaza sa investeasca in modernizarea hotelului si eventual in extinderea lui. Totodata, compania este interesata de extinderea portofoliului din Romania, atat in Bucuresti, cat si in alte orase", a declarat reprezentantul retelei Golden Tulip in Romania, Paul Marasoiu. El a mai spus ca intrarea acestei companii pe piata este extrem de importanta pentru profesionalizarea investitiilor si a managementului hotelier. Sky Gate este singurul hotel destinat segmentului de business international situat in apropierea unui aeroport din Bucuresti. Unitatea a fost deschisa in 2001 si functioneaza, din 2005, sub marca Golden Tulip, in baza unui contract de franciza. (F.B.)

Afaceri latine

Valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Italia ar aputea ajunge in acest an la 11 miliarde de euro, mai mult cu 500 de milioane lei decat in 2006, a afirmat, ieri, presedintele Camerei de Comert Italiene in Romania, Guglielmo Frinzi, transmite Mediafax. Valoarea schimburilor comerciale cu Italia s-a ridicat anul trecut la 10,5 miliarde de euro, din care exporturile romanesti au reprezentat 4,6 miliarde de euro, iar importurile din Italia au cumulat 5,9 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de Mircea Toader, director in Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale. In primul trimestru al acestui an, exporturile catre Italia au ajuns la 1,3 miliarde de euro, in crestere cu 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar importurile au avansat cu 26%, la 1,5 miliarde de euro. Ambasadorul Italiei in Romania, Daniele Mancini, a aratat ca volumul comertului intre Italia si Romania este chiar mai mare decat cel dintre Italia si Japonia. In Romania sunt inregistrate circa 20.000 de companii italiene, dintre care sunt active aproximativ 10.000 de firme. "Estimam ca anul acesta numarul firmelor italiene in Romania va creste cu inca 1000", a spus Mancini. (F.B.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Moscova ameninta Londra cu bombardierele (4239 afisari)
 Flit peste Prut (2257 afisari)
 Dick Marty, un bilet pentru Tiraspol (2110 afisari)
 Ion Iliescu militar? (1704 afisari)
 Oameni de cultura si odihna (1278 afisari)
 Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB (226 afisari)
 Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria (140 afisari)
 SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo (107 afisari)
 Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj (104 afisari)
 Rusia va expulza patru diplomati britanici (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00579 sec.