Ziua Logo
  Nr. 3769 de miercuri, 1 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Monica Macovei o acuza pe Renate Weber

Ministrul Justitiei considera ca interventia publica a Renatei Weber (foto), unul dintre cei trei candidati pentru posturile de judecatori la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene si la Tribunalul de Prima Instanta, "reprezinta o tentativa de influentare a procesului de selectie si o atitudine de desconsiderare a celorlalti candidati"

Procedura de selectie a celor doi judecatori romani la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) si la Tribunalul de Prima Instanta (TPI) nu s-a finalizat, urmand ca trei candidati alesi dupa prima evaluare sa fie intervievati din nou de comisia formata din reprezentanti ai Ministerului Justitiei (MJ), Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si Ministerului Integrarii Europene (MIE). Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a transmis, ieri, prin intermediul biroului de presa al MJ, ca interventia publica a Renatei Weber, unul dintre cei trei candidati selectati pentru interviul final, "reprezinta o tentativa de influentare a procesului de selectie si o atitudine de desconsiderare a celorlalti candidati". "In cadrul unei proceduri de selectie riguroase, la care s-au inscris mai multi candidati, este firesc sa fie invitati la un interviu final primii clasati. Astfel, MJ nu se va abate de la aceasta procedura de selectie obiectiva si va organiza in zilele urmatoare, impreuna cu MAE si MIE, interviurile finale", se mai arata in comunicat. In plus, Ministerul Justitiei precizeaza ca nota referitoare la selectia candidatilor romani pentru posturile de judecator, redactata de minister si transmisa primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, este publica si poate fi consultata la adresa www.just.ro.

Nereguli oficializate

Replica de ieri a Ministerului Justitiei vine dupa ce presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, Renate Weber, unul dintre candidatii pentru aceste posturi, a criticat, luni, procesul de selectare a judecatorilor, anuntand ca nu se va mai prezenta la interviul final. Ea i-a adresat o scrisoare premierului, prin care i-a adus la cunostinta "situatia manageriala inadmisibila de la Ministerul Justitiei". Weber a sustinut ca, desi la nivelul UE nu exista o procedura standard pentru nominalizarea judecatorilor, Guvernul este cel care trebuie sa isi asume responsabilitatea desemnarii lor, "fara sa se ascunda in spatele unui interviu". Ea a mai declarat ca desfasurarea concursului a fost lipsita de transparenta, deoarece nu au fost facute publice numele candidatilor, nu s-a anuntat o bibliografie clara, iar ulterior a fost modificata si metodologia. (D.E.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Copiii Holocaustului (3127 afisari)
 O bautura protestanta (2411 afisari)
 Bedros HORASANGIAN: Esecul lui Vosganian (2305 afisari)
 Securistul Paun a fost dat afara din Armata (2152 afisari)
 Tariceanu atentionat ca "nu e bine" (1617 afisari)
 Frigul de pe vremea lui Ceausescu, stapan in scoli (30 afisari)
 Mona Musca vrea dreptate (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00491 sec.