Ziua Logo
  Nr. 3715 de miercuri, 30 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Un nou rus la Bucuresti

Noul ambasador al Federatiei Ruse la Bucuresti, Aleksandr Anatolievici Ciurilin, si-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, ieri, ministrului de Externe, Mihai Ungureanu, transmite Mediafax. Cu aceasta ocazie, potrivit comunicatului MAE, cei doi au discutat si despre relatiile bilaterale romano-ruse. La inceputul lunii iulie, presedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care numea un nou ambasador extraordinar si plenipotentiar in Romania, in persoana lui Aleksandr Ciurilin, anterior director pentru Documentare Istorica in cadrul Ministerului rus de Externe. (D.E.)

Diplomatia Romana la bilant

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, in organizarea MAE, debuteaza, astazi, la ora 9:00, la Hotelul Marriott, sala Constanta. Desfasurata sub motto-ul "Noi realitati, noi raspunderi, noi perspective", obiectivul principal al Reuniunii il va constitui evaluarea politicii externe a Romaniei, ca viitor stat membru al Uniunii Europene, participantii urmand sa dezbata proiectul unei strategii de politica externa post-aderare, precum si un pachet de proiecte de legi referitoare la activitatea diplomatica, respectiv Legea diplomatiei, Legea romanilor de pretutindeni si Legea votului prin corespondenta. (D.E.)

Vesti despre Sharon

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla in coma dupa ce a suferit un atac cerebral in luna ianuarie, a fost externat, ieri, din sectia de terapie intensiva a centrului medical Chaim Sheba, din apropiere de Tel Aviv, unde a fost tratat de dubla pneumonie, relateaza Mediafax. Sharon a fost mutat inapoi in sectia de recuperare a functiilor respiratorii in urma "imbunatatirii vizibile a activitatii renale si tratarea pneumoniei de care suferea", au declarat reprezentantii centrului medical. Spitalul a anuntat in urma cu doua saptamani ca Sharon, in varsta de 78 de ani, sufera de pneumonie si ca starea sa de sanatate s-a deteriorat. El a fost transferat la terapie intensiva, unde medicii i-au administrat antibiotice. Sharon a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie. El a fost inlocuit in functie de Ehud Olmert, al carui guvern a fost investit in luna mai. (D.E.)

-a inchis Abu Ghraib

Inchisoarea Abu Ghraib din Bagdad, unde s-a declansat scandalul abuzurilor comise de militarii americani asupra prizonierilor irakieni, a fost inchisa, a anuntat ministrul irakian pentru Drepturile Omului. Potrivit Mediafax, fortele americane au predat controlul asupra inchisorii autoritatilor irakiene, dupa ce au transferat ultimii detinuti, la 15 august. Armata americana a confirmat intentia de a transfera aproape 3000 de detinuti de la Abu Ghraib la alte inchisori, insa a refuzat sa faca alte comentarii. "In prezent, suntem pe punctul de a transfera controlul inchisorii Abu Ghraib catre Guvernul irakian", a declarat un oficial american, care, din motive de securitate, nu a dorit sa divulge data exacta a operatiunii pana la finalizarea acesteia. Detinutii au fost deja mutati intr-o inchisoare din centrul de detentie Camp Cropper, de langa aeroportul international din Bagdad. La Camp Cropper sunt inchisi mai multi membri de rang inalt ai regimului Saddam Hussein. Desi nu s-a luat o decizie privind viitorul inchisorii, unii oficiali au evocat transformarea acesteia in muzeu. (D.E.)

Moldova tace si inghite

Republica Moldova a acceptat propunerea de majorare a pretului gazelor furnizate de Rusia, a declarat presedintele Vladimir Voronin intr-un interviu acordat BBC. "Pretul gazelor va fi in Moldova la nivelul solicitat de Gazprom. Costul gazelor este mult inferior pretului carbunelui si lemnului, astfel incat pentru noi nu exista surse alternative de energie", a spus Voronin, potrivit Mediafax. Presedintele moldovean a aratat totusi ca populatia va fi capabila sa faca fata cheltuielilor din timpul iernii, chiar daca pretul gazelor a fost majorat cu peste 100% de la inceputul anului. Liderul de la Chisinau s-a declarat, pe de alta parte, convins de faptul ca Republica Moldova va face fata si problemelor rezultate din interdictia aplicata de Rusia importurilor de vin din zona. "Situatia se imbunatateste. Moldova patrunde pe pietele altor state, inclusiv in Europa si Asia. Vanzarile din Polonia, Romania si Ucraina au crescut de mai multe ori. Unele vinuri moldovenesti au aparut pe pietele din Japonia si Coreea de Sud", a declarat optimist Voronin. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tarfele Securitatii (5539 afisari)
 Evanghelia dupa Secu' (4033 afisari)
 Reala sperietoare si falsa impacare (2173 afisari)
 Masacrul de la Beslan, provocat de grenade lansate din exterior (2022 afisari)
 Alianta V.-V. (1895 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.