Ziua Logo
  Nr. 3673 de miercuri, 12 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Basescu trosneste Guvernul

Traian Basescu a tinut sa mai trosneasca putin Guvernul ieri, la ceremonia depunerii juramantului de investitura ca vicepremier de catre conservatorul Bogdan Pascu, sustinand ca "este mult prea multa vorba pe langa Programul de guvernare si poate mai putina consistenta in indeplinirea unor angajamente asumate in fata Parlamentului". Astfel, presedintele si-a exprimat speranta ca noul ministru de stat isi va construi activitatea in jurul temelor esentiale din Programul de guvernare, in baza caruia a fost investit Executivul. Basescu a apreciat ca prezenta lui Pascu in Guvern ar putea fi un element catalizator in privinta unor decizii atat de necesare Romaniei. "In momentul de fata, avem o administratie centrala care nu se intalneste cu administratia locala, avem institutii care functioneaza dupa sisteme depasite de realitatile Romaniei", a spus seful statului. El si-a manifestat dorinta ca noul ministru sa isi poata convinge colegii de Cabinet de faptul ca reforma institutiilor nu mai poate fi intarziata, subliniind ca este vorba despre "un proces lung, dificil, dar care fiind perpetuu amanat nu o sa ne duca decat la blocaje". (A.H.)

Noi consilieri prezidentiali

Presedintele Traian Basescu a decis ieri ca are nevoie de inca doi consilieri prezidentiali: unul pe probleme de sanatate si unul pe educatie, domenii in care seful statului si-a manifestat, in ultimul timp, interesul deosebit. Liberalul Virgil Paunescu, fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii, demis dupa ce ministrul Nicolaescu a fost huiduit la Timisoara, a fost numit in functia de consilier prezidential la Departamentul de Sanatate Publica. Paunescu a fost anterior directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara. In privinta consilierului prezidential de la Departamentului de Invatamant si Cercetare, numirea nu a fost inca facuta. Pentru aceste noi Departamente, presedintele a aprobat actualizarea organigramei Administratiei Prezidentiale, in baza Legii nr. 47/1994, republicata, privind serviciile din subordinea presedintelui Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare si a Regulamentului de Organizare si Functionare, a anuntat Administratia Prezidentiala. Aceasta a mai precizat, intr-un comunicat de presa: "Seful statului considera ca educatia si sanatatea sunt domenii prioritare care necesita o atentie sporita din partea institutiilor statului, inclusiv prin implicarea activa a Administratiei Prezidentiale in dezvoltarea si promovarea unor proiecte in aceste domenii". (A.H.)

PIN acuza Executivul

Reprezentantii PIN condamna public avizul negativ dat de Guvern in privinta modificarii Legii Arhivelor. Propunerea PIN prevede ca si arhivele din perioada comunista sa poata fi accesate. "Daca aceste modificari vor fi votate, atunci va fi permis accesul la arhivele PCR, ale Securitatii, MAE, Bisericii. Este foarte important acest lucru pentru a-i gasi pe cei cu adevarat responsabili de actele grave comise in perioada comunista. Fara acces la arhivele din perioada comunista, nici o lege a lustratiei nu se poate aplica", se arata intr-un comunicat PIN, remis presei ieri. Reprezentantii PIN sunt de parere ca avizul negativ al Guvernului zadarniceste accesul la informatii pentru cei care vor sa afle adevarul despre perioada comunista. "Punctul de vedere al Guvernului este lipsit de logica. Principalii vinovati sunt insa oamenii politici din Guvern, care au lasat pe mana unor functionari prafuti un proiect de lege de importanta vitala pentru evolutia democratica a Romaniei", se mai arata in comunicatul PIN. Reprezentantii acestei formatiuni isi exprima speranta ca atat senatorii, cat si deputatii sa nu ia ca reper punctul de vedere al Guvernului in dezbaterile pe marginea acestei legi si sa sustina initiativa PIN. (V.D.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mafia concursurilor de titularizare (2783 afisari)
 Explozia piramidelor (2007 afisari)
 Serban Foarta: Parca suntem niste armii grele de furnici... (851 afisari)
 Topul "textelor de vrajit femeile" (577 afisari)
 Stiri pe scurt (486 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00447 sec.