Ziua Logo
  Nr. 3658 de sambata, 24 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Prima parte a scandalului din Italia s-a incheiat

Juve, Milan, Lazio si Fiorentina trimise in judecata

Alaturi de cele patru cluburi, in fata justitiei sportive vor aparea inca 30 de persoane, insa federatia italiana nu a anuntat daca acuzatii vor raspunde pentru responsabilitate directa sau indirecta

Federatia Italiana de Fotbal s-a tinut partial de promisiune si a facut publice joi seara, dupa inchiderea Bursei din Milano si incheierea partidei dintre "suadra azzurra" si Cehia, de la CM, concluziile anchetei din fotbal pornite de la interceptarile telefonice ale lui Luciano Moggi, director general la Juventus. Procurorul federal Stefano Palazzi a decis trimiterea in fata justitiei sportive a 30 de subiecti inculpati, persoane si cluburi, printre care Juventus, Milan, Lazio si Fiorentina. Initial, federatia nu a oferit detalii privind numele persoanelor sau celorlalte cluburi vizate de aceasta decizie, insa a comunicat identitatea acestora cateva ore mai tarziu. Printre persoanele trimise in fata justitiei sportive figureaza Adriano Galliani, seful ligii italiene si vicepresedinte la Milan, Luciano Moggi, Antonio Giraudo, fostul administrator delegat la Juve, Diego della Vale, proprietarul Fiorentinei, Claudio Lotito, presedintele lui Lazio, Franco Carraro, fost presedinte al federatiei italiene si arbitrul Massimo De Santis. FIGC nu a mentionat daca cele patru cluburi din prima liga sunt trimise in justitie pentru "responsabilitate directa sau indirecta", cele doua posibilitati fiind prevazute in articolul 6 din codul justitiei sportive. In caz de "responsabilitate directa", Juventus, la care este legitimat atacantul Adrian Mutu, Fiorentina, la care joaca Bogdan Lobont, Lazio Roma si AC Milan vor fi retrogradate in liga a doua daca instanta va da curs solicitarii procurorului.

In schimb, pedepsele prevazute in caz de "res-ponsabilitate indirecta" se pot limita la retragerea de puncte in sezonul viitor. Procesul in acest caz ar trebui sa inceapa pe 27 sau 28 iunie, la Roma. Cazul va fi judecat de Comisia de Apel Federala. Potrivit calendarului fixat de FIGC, sentinta in prima instanta va fi facuta publica intre 7 si 9 iulie. In cazul in care gruparile vor face apel, sentintele definitive vor fi cunoscute pana pe data de 20 iulie. Scandalul meciurilor trucate din sezonul 2004/2005 al campionatului Italiei s-a declansat in urma cu o luna si jumatate, in legatura cu acesta fiind deschisa o ancheta vasta la Parchetul din Napoli. Parchetul suspecteaza existenta unui sistem de "conditionare" a meciurilor in favoarea lui Juventus.

Ultimul demisionar in urma acestui scandal este Adriano Galliani, care a renuntat joi la sefia ligii. "Consider ca trebuie sa demisionez de la Liga de Fotbal, dar precizez ca aceasta demisie nu trebuie sa fie interpretata ca o marturisire. Consider trimiterea mea in justitie o nedreptate si afirm din nou ca sunt total strain de acest scandal", a declarat Galliani. (B.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Willi Filderman, colegul de liceu al Maresalului (834 afisari)
 Geopolitica razboiului si diplomatia romaneasca (765 afisari)
 Justitie cu timona (488 afisari)
 Ion Iliescu la Moscova (484 afisari)
 Facilitati pentru energie ecologica (455 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00402 sec.