Ziua Logo
  Nr. 3638 de joi, 1 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Rectificare estivala

Guvernul va opera o noua rectificare bugetara in perioada imediat urmatoare, in principal pentru modificarea nivelului cheltuielilor de capital ( n.r - investitii) stabilit pentru acest an, au declarat surse guvernamentale, transmite Mediafax. Pentru acest an, Guvernul a stabilit initial o majorare a cheltuielilor de capital, de la 3,1% la 3,9% din PIB. In luna aprilie, Executivul a efectuat o prima rectificare a bugetului, prin suplimentarea cheltuielilor cu 3,3 miliarde lei (1% din PIB) si majorarea veniturilor cu 2 miliarde lei (0,6% din PIB). O treime din sumele propuse au reprezentat cheltuieli de capital (peste un miliard de lei), la care s-au adaugat 904 milioane lei ce vor fi alocate pentru bunuri si servicii. (A.G.C.)

Excedent bugetar dupa 4 luni

Bugetul general consolidat a inregistrat, in primele patru luni, un excedent de 1,06% din PIB (3,4 miliarde de lei), rezultat din venituri de 32,6 miliarde de lei si cheltuieli de 29,2 miliarde de lei. Ponderea veniturilor in PIB a fost de 10,1% in primele patru luni, in timp ce cheltuielile au reprezentat 9,1% din PIB, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice. Resursele colectate din impozitul pe profit au totalizat 3,1 miliarde de lei, iar incasarile din impozitul pe venituri si salarii au fost de 2,8 miliarde de lei. Taxa pe valoarea adaugata a adus la buget, in perioada ianuarie-aprilie, 8,1 miliarde de lei, in timp ce accizele au insumat 2,9 miliarde de lei. Asigurarile sociale (CAS) au alimentat bugetul cu 10,1 miliarde de lei. La capitolul cheltuieli, cel mai ridicat nivel a fost inregistrat pe segmentele "Transferuri" - 12,7 miliarde de lei si "Asistenta sociala" - 10 miliarde de lei. Pentru acest an, autoritatile au programat, initial, un deficit bugetar de 0,5% din PIB. Dupa rectificarea bugetara din luna aprilie, tinta a fost majorata la 0,9% din PIB. (A.G.C.)

Moody's ne vede bine

Politica economica a Romaniei s-a imbunatatit in ultimele luni, dar revizuirea in sens pozitiv a ratingului este conditionata de cresterea capacitatii economiei de a suporta eventuale socuri, a declarat ieri un oficial al Moody's Investors Service, citat de Reuters, preluata de Mediafax. Moody's a imbunatatit, in luna martie 2005, ratingul Romaniei pentru datorii in valuta de la "Ba3" la "Ba1", cu perspectiva pozitiva. Ratingul este cu o treapta sub nivelul care marcheaza intrarea in categoria recomandata ca avand risc scazut pentru investitii. Pierre Cailleteau, vicepresedinte al agentiei, a declarat ca revizuirea ratingului este probabila in viitorul apropiat, dar nu este convins ca economia romaneasca este suficient de puternica pentru a suporta socurile. "Monitorizam situatia indeaproape si observam un numar de factori pozitivi. Exista sanse mari de revizuire a ratingului, in viitorul apropiat. As vrea sa ma conving ca Romania nu va repeta experientele din trecut, cu o crestere urmata de recesiune, si ca exista o consolidare la nivel structural", a declarat Cailleteau. (A.G.C.)

Sayegh Group in Romania

Sayegh Group a lansat 1010 nuante de vopsele decorative de interior si exterior, produse de compania sa ieseana Sayegh Conex, precum si vopselele cu efecte speciale realizate de National Paints, companie multinationala membra a grupului. "Sayegh Conex are trei game de vopsele lavabile de interior si exterior de calitate: Lavacon, Prima si Aless Weiss. Selectarea vopselei pentru decorarea locuintei sau birourilor devine insa mult mai dificila, nefiind usor sa alegi intre cele 1010 nuante de vopsele oferite de Sayegh Conex", se arata intr-un comunicat dat ieri publicitatii de companie. Potrivit sursei citate, produsele raspund cerintelor tuturor clientilor, indiferent daca acestia doresc sa urmeze tendintele designului modern sau au optiuni mai clasice. In acelasi comunicat se arata ca National Paints este principalul membru al grupului, cu o cifra de afaceri de peste 240 de milioane de dolari pe an. National Paints si-a inceput activitatea in Iordan si s-a extins apoi in Emiratele Arabe Unite, iar in prezent este considerat cel mai mare grup industrial din lumea araba si Orientul Mijlociu, exportand in peste 60 de tari, printre care si Romania. Sayegh Group a fost infiintat in urma cu 70 de ani si cuprinde, in acest moment, 29 de companii raspandite in Europa, Asia si lumea araba. (D.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Zmarandescu pe lista neagra a clanului sportivilor (1802 afisari)
 Ruinele Bucurestilor (1516 afisari)
 Targul de cosciuge (1447 afisari)
 Codrul fiscal (456 afisari)
 Academia condamna barbaria asupra Capitalei (246 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00442 sec.