Ziua Logo
  Nr. 3626 de joi, 18 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Imagini inedite Pentagon 9/11

Teoriile conspiratiei, nespulberate

Pentru prima data, Administratia Bush a facut publice o serie de imagini surprinse de camerele de supraveghere la 11 septembrie 2001 si care surprind coliziunea avionului Boeing 757 al companiei American Airlines de cladirea Pentagonului, a informat Reuters. Cele doua imagini inedite dureaza circa doua minute, dar momentul impactului dintre avion si cladire poate fi observat doar timp de o secunda, dupa care se vede o imensa coloana de fum negru ce se ridica spre cer. Imaginile, difuzate in virtutea Legii pentru Accesul la Informatii la solicitarea organizatiei Judicial Watch, sunt o versiune mai lunga si mai completa a secventelor publicate in 2002. Intr-una din imagini este vizibila partea din fata a avionului Boeing 757 si o explozie uriasa la impactul aparatului cu zidurile Pentagonului. Potrivit autoritatilor americane, cinci membri Al-Queda au deturnat cursa 77 a companiei aeriene American Airlines, care se deplasa pe ruta Washington - Los Angeles. Avionul deturnat a fost izbit de Pentagon. Atacul s-a soldat cu moartea a 125 de angajati ai Pentagonului, a 59 de pasageri si membri ai echipajului si a celor cinci teroristi. Alte doua avioane s-au lovit in aceeasi zi de turnurile World Trade Center din New York, iar un alt aparat s-a prabusit pe un camp din statul Pennsylvania. Atacurile de la 11 septembrie 2001 s-au soldat cu moartea a 3.000 de persoane. Pana in prezent, difuzarea imaginilor cu atacul de la Pentagon a fost blocata de Administratia SUA intrucat respectivele secvente constituiau o proba in procesul intentat lui Zacarias Moussaoui pentru complicitate la atentatele din 11 septembrie, si care s-a incheiat, recent, cu condamnarea pe viata a acestuia.

Organizatia Judicial Watch a explicat ca Pentagonul a fost de acord cu difuzarea imaginilor. "Ne-am straduit mult sa obtinem aceste imagini deoarece am considerat ca este foarte important sa informam opinia publica in legatura cu atacurile de la 11 septembrie 2001", a declarat presedintele Judicial Watch, Tom Fitton, care s-a luptat in toti acesti ani cu responsabilii Pentagonului pentru a obtine dreptul de a difuza aceste secvente. Mai mult, Fitton spera ca imaginile difuzate vor pune capat teoriilor conspiratiei vehiculate in legatura cu zborul American Airlines 77.

De fapt, Fitton crede ca astfel vor fi demontate ipotezele lansate de francezul Thierry Meyssan in cartea "The Pantagete", potrivit carora, de fapt, cladirea Departamentului Apararii nu a fost lovita de avionul companiei American Airlines, ci de rachete sau de un avion fara pilot, in cadrul unui complot amplu gestionat de persoane din administratia Bush, noteaza BBC. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Clanul Sportivilor", decimat de procurori (782 afisari)
 Fieful Triadelor (50 afisari)
 Imagini inedite Pentagon 9/11 (47 afisari)
 Procurorii guru (44 afisari)
 Ce nu ne spune Raportul Comisiei Europene (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00384 sec.