Ziua Logo
  Nr. 3599 de joi, 13 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Carte princiara

Ieri, in Sala de receptii a Palatului Elisabeta din Bucuresti, resedinta oficiala a Familiei Regale, in prezenta Majestatilor Lor Regele Mihai I si Regina Ana si a ASR Principesei Margareta a Romaniei, a avut loc lansarea unui nou volum de confesiuni al Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen, intitulat "Persona". Printul Radu a adunat intre copertile cartii insemnari despre evenimente, personaje, intalniri mai vechi ori mai recente, din perioada carierei sale artistice si din ultimii ani, in care a calatorit pe meridiane varii, ca reprezentant deopotriva al Casei Regale si al statului roman. (Ov.S.P.)

All despre "Imparati romani"

Primul dintre "Imparatii romani" - colectia cu acest nume pe care o inaugureaza Editurile All - este Nero (autor Edward Champlin, traducerea Gabriel Tudor). Nero a ramas in istorie ca un monstru venal, care canta la lira si recita versuri din Homer in timp ce admira Roma cuprinsa de flacari. Champlin analizeaza cu spirit critic, dar obiectiv, faptele reprobabile atribuite lui Nero, demonstrand ca ele au fost niste actiuni sovaielnice, ale unui histrion care, desi ajuns intamplator pe tronul Cezarilor, dovedea o perfecta cunoastere a mitologiei si a istoriei romane si un remarcabil simt al spectacolului. Fara sa caute reabilitarea monstrului infatisat de istorie, Champlin il prezinta pe Nero dintr-o alta perspectiva, mai vie, ilustrand motivele aflate in spatele gesturilor sale teatrale si relevand artistul care se dorea a fi o figura eroica, asemeni personajelor mitologice. Din aceasta perspectiva, cartea lui Champlin reprezinta o admirabila interpretare data textelor antice ale lui Tacitus, Suetonius sau Dio Cassius. (L.D.)

Ayako si Grosan la Craiova

Fundatia Editura Scrisul Romanesc din Craiova, in colaborare cu Fundatia Bibliotecii Franceze "Omnia", organizeaza maine, cu incepere de la orele 12.00, la sediul Bibliotecii Franceze "Omnia" din Banie (str. Mihail Kogalniceanu nr. 21), vernisajul unei expozitii a pictoritei japoneze Ayako Yamada. Cu acest prilej, vor fi prezentate cele doua recente reeditari ale volumelor lui Ioan Grosan "Nutzi, spaima constitutii. Jurnal de Cotroceni" si "Nutzi, spaima constitutii. Jurnal de bordel". De asemenea, Dinu Adam, redactor-sef al revistei "Plai cu boi" si colaborator al revistei "Aspirina", va prezenta noile formule ale celor doua publicatii. Din partea Fundatiei Editura Scrisul Romanesc va participa eseistul Marius Ghica, director al editurii respective. (D.C.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Videanu distruge Piata Palatului (657 afisari)
 Femeile din viata lui Stalin (349 afisari)
 Bancnota de 200 de lei din decembrie (336 afisari)
 Stiri pe scurt (329 afisari)
 Asigurari obligatorii pentru case (236 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00411 sec.