Ziua Logo
  Nr. 3597 de marti, 11 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

PRM urca in sondaje

De conflictul dintre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria pare sa profite in primul rand PRM. Un sondaj de opinie efectuat la inceputul lunii aprilie, care face parte din cercetarile sociologice realizate in mod curent pentru PSD, plaseaza partidul lui Vadim Tudor in fruntea plutonului, cu 24,6%. PRM este urmat de PNL, cu 19,3% din voturi, PSD cu 18,2%, PD cu 16,3% si UDMR cu 5,1% din optiunile de vot. Nu ar trece pragul electoral in acest moment PNG, cotat cu 4,1%, PC cu 2,5%, PPCD 2%. Aceste rezultate arata ca intensificarea discursului nationalist in luna martie, pe subiecte ca obtinerea autonomiei de catre secui sau Fundatia Gojdu, si-a facut efectul pentru PRM. In plus, conflictele din Coalitia de guvernare declansate de PD si Traian Basescu incep sa ingroase randurile nehotaratilor sau ale absenteistilor, 57% dintre cei chestionati afirmand ca nu stiu cu cine vor vota sau ca nu se vor prezenta la vot. (R.G.)

Pastele catolic pentru deputati

Deputatii vor avea liber luni, 17 aprilie, pentru a putea sarbatori Pastele catolic, a decis ieri conducerea Camerei. Potrivit programului stabilit de conducerea Biroului Permanent, deputatii vor lucra saptamana viitoare doar trei zile, incepand de marti dupa-amiaza, pana joi la pranz. Un program similar este preconizat si pentru saptamana 24 aprilie-29 aprilie, dupa sarbatoarea Pastelui ortodox. "Ziua de luni dupa Pastele catolic si dupa cel ortodox este libera. Este o cutuma de 15 ani", a explicat chestorul Camerei Deputatilor Kelemen Hunor (UDMR). El si-a manifestat increderea ca deputatii vor absenta intr-un numar mai mare, de la Parlament, dupa sarbatorile pascale. (Mediafax)

Geoana vrea sub umbrela Ilici

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, ca ideea crearii Polului Social are la baza o dezbatere despre o constructie politica viabila in zona de stanga, mai ampla decat PSD si de care PSD este interesat. Reactia lui Geoana vine la doar o zi dupa ce purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu declarase ca eventualele discutii despre Polul Social al lui Iliescu si Roamn nu implica formatiunea social-democrata. "Polul Social nu este nici al lui Roman, nici al lui Iliescu, nici al lui Geoana. Este o dezbatere despre o constructie politica, in zona de stanga, care este viabila, in care partidul nostru este interesat si pe care o vom sustine, asa cum am spus si cu alte ocazii, fie sub denumirea de Pol Social, fie sub forma de alternativa de stanga. Ne gandim foarte serios la o constructie pe zona de stanga mai ampla decat PSD", a afirmat Geoana. El a aratat ca, in ce priveste dezbaterea asupra crearii Polului Social, zona de constructie politica va reveni PSD, in timp ce de zona neguvernamentala se va ocupa Ion Iliescu. (R.A.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Defectul Coanda (369 afisari)
 Documentele razboiului Ciuvica-Basescu (173 afisari)
 Lapte praf gratuit doar pentru sugari cu mame grav bolnave (168 afisari)
 Unde se traieste cel mai bine pe Pamant (114 afisari)
 Georgia pe agenda Europei (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00400 sec.