Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Catarama pe faras

Conducerea PNL ar putea lua in discutie, intr-o viitoare sedinta, excluderea lui Viorel Catarama din partid, la solicitarea mai multor membri fondatori ai formatiunii liberale. In PNL circula deja o scrisoare, adresata lui Calin Popescu Tariceanu, in care seniorii liberali Radu Campeanu, Sanda Negroponte-Tatarascu si Dinu Zamfirescu cer pedepsirea celui care "a adus grave prejudicii" partidului. Semnatarii documentului apreciaza ca, "prin constituirea unui asa numit Grup de Dialog Liberal la care s-au asociat cativa fosti membri ai PNL plecati de bunavoie, dupa stiinta noastra, din cadrul PNL, domnul Catarama se situeaza singur in afara partidului", meritand, astfel, excluderea din randurile liberalilor. Autorii scrisorii amintesc apoi ca, in decursul activitatii sale politice din tara, Catarama "a prezentat numeroase oscilatii in a fi membru al acestui partid, ba abandonandu-l, ba reintegrandu-l, nemaivorbind de imaginea cu totul defavorabila in fata opiniei publice, ca si prestatiile sale mai mult decat dubioase pe cand se afla in post, in strainatate, in anii regimului comunist". Documentul contine si un avertisment la adresa tuturor celor care, "prin manifestarile lor din afara partidului, preconizeaza pierderea identitatii acestuia". "Solicitam presedintelui partidului si intregii conduceri sa arate fermitate in toate tentativele din ultimul timp, din partea unor membri ai partidului care s-au automarginalizat in trecutul mai mult sau mai putin recent", se mai spune in scrisoare. (O.B.)

PPCD acuza "dezastrul urban"

Conducerea PPCD a solicitat ieri ministrului Lucrarilor publice, Laszlo Borbely, precum si ministrului Mediului, Sulfina Barbu, sa isi asume public raspunderea pentru starea de "dezastru urban" in care se afla sute de hectare din municipiul Bucuresti. "Borbely a preluat de la guvernarea precedenta obiectivele Casa Radio si Esplanada cu contracte de concesiune avand ca obiect transformarea unor ruine si terenuri virane in centre de afaceri, centre comerciale, zone rezidentiale. Firma budapestana TriGranit, a castigat licitatia pentru concesiunea terenului in vara anului 2004. Ne apropiem de vara lui 2006 si TriGranit nu a inceput inca lucrarile. Ii solicitam lui Laszlo Borbely sa comunice opiniei publice care este termenul prevazut in contract pentru inceperea lucrarilor si care sunt sanctiunile pentru intarziere, fie rezilierea contractului, fie penalitati de intarziere si daca a aplicat aceste penalitati in cazul in care sunt prevazute in contract", a declarat vicepresedintele PPCD, Mihai Marinescu. El a atras atentia ca ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a preluat de la fosta guvernare concesionarea zonei Lacul Vacaresti catre Royal Romania Corporation, firma care nu a intreprins nimic in acea zona. "Solicitam ministrului Mediului sa comunice demersurile pe care le-a intreprins pentru rezilierea actualului contract de concesiune", a mai spus Marinescu. (R.G.)

PC, pe tusa la Senat

PC a pierdut ieri vicepresedintia Senatului dupa o zi intreaga de certuri si negocieri. Postul de vicepresedinte a revenit Aliantei, respectiv democratului Radu Berceanu. Rafuiala dintre PNL si PD de o parte, si PC pe de alta parte a inceput inca de dimineata, cand senatorii Aliantei DA au incercat sa le ia conservatorilor aceasta functie, desi le revenea potrivit intelegerilor de la inceputul mandatului. Senatorii Aliantei au incercat sa impuna ideea rediscutarii distributiei tuturor functiilor. Ei s-au folosit de pretextul ca in conducerea Senatului au fost infiintate inca doua posturi de chestori, pe langa celelalte doua existente deja. Conservatorii si reprezentantii Opozitiei au sustinut, insa, ca trebuie sa se negocieze nu toate functiile, ci doar cele de chestori, situatie in care Alianta ar fi ramas doar cu un post de vicepresedinte. Berceanu a incercat insa sa-i scoata pe conservatori din schema pentru ca si el si Melescanu sa ramana vicepresedinti. Reprezentantii PC erau hotarati ca, in cazul in care Alianta isi vede visul implinit, sa nu voteze componenta Biroului Permanent. (Valentina DELEANU)

Separatistii la Dubasari

Militia transnistreana a inceput, ieri, instalarea unor garduri metalice pe barajul centralei hidroelectrice de la Dubasari, blocand astfel accesul locuitorilor satelor din raionul Dubasari, aflat sub jurisdictia Chisinaului, spre centrul raional si invers, informeaza Rompres. Autoritatile de la Chisinau examineaza posibilitatea aplanarii situatiei create la barajul de la Dubasari, a afirmat ministrul moldovean al Reintegrarii, Vasile Sova. "Acest obiectiv se afla in zona de securitate, iar atitudinea militarilor rusi din fortele de mentinere a pacii si a diplomatilor rusi, aflati in tara noastra, vine in contradictie cu principiile de comportament civilizat stabilite prin Acordul din 1992", a spus ministrul Integrarii, Vasile Sova. (D.E.)

Timosenko, tot portocalie

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, raliat recent Opozitiei pentru a obtine demiterea de catre Parlament a Guvernului Ehanurov, s-a pronuntat, ieri, in favoarea reunificarii taberei "revolutiei portocalii" dupa alegerile legislative programate pentru martie, anul acesta, transmite Rompres. "Dorim ca tabara portocalie sa se reuneasca in viitorul Parlament", a declarat Timosenko, la Bruxelles, subliniind ca dizolvarea coalitiei "portocalii" a provocat dezamagire in randul populatiei ucrainene. La 10 ianuarie, Parlamentul de la Kiev a votat demiterea Guvernului Ehanurov, acuzat de deputati ca a "tradat interesele nationale" prin incheierea acordului cu Gazprom, care stabileste un pret dublu pentru gazele rusesti livrate Ucrainei. (D.E.)

In contumacie

Inaltul Tribunal Penal din Irak a reluat, ieri, la Bagdad, cu o intarziere de cateva ore, procesul impotriva fostului presedinte irakian, Saddam Hussein si a sapte dintre potentatii regimului debarcat. Cum ne-am obisnuit deja, fiecare din sedintele acestui proces vine cu o nota de inedit. Spre exemplu, sedinta de ieri a inceput in absenta acuzatului principal, Saddam Husein, a patru dintre coinculpati si a avocatilor apararii, care boicoteaza procesul, relateaza site-ul Yahoo. In deschiderea sedintei, procurorul general, Jaafar al-Moussawi, a cerut amanarea audierilor, pana cand acuzatii vor putea fi adusi cu forta la proces. Judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahman a decis, insa, sa procedeze la audieri, chiar si cu o formatie atat de descompletata. Ulterior, procesul a fost suspendat, urmand a fi reluat astazi. (D.E.)

Scandalul iranian, la Viena

Statele europene au cerut, oficial, directorului Agentiei Internationale pentru Energia Atomica (AIEA), Mohamed El Baradei, sa sesiseze Consiliul de Securitate al ONU in legatura cu programul nuclear al Iranului, releva un document confidential, redactat, in numele Uniunii Europene, de tripletul UE 3 (Franta, Germania, Marea Britanie). Textul proiectului va fi supus aprobarii oficiale a celor 35 de state membre ale Consiliului guvernatorilor al AIEA, in cadrul reuniunii de urgenta care incepe azi, la Viena, noteaza Rompres. Documentul mai cere directorului general al AIEA ca, in luna martie, sa remita raportul asteptat cu privire la Iran impreuna cu rezolutia pe care ar urma sa o adopte guvernatorii agentiei in cadrul actualei reuniuni. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01154 sec.