Ziua Logo
  Nr. 3520 de miercuri, 11 ianuarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Greva PSD la metrou

Lucratorii de la metrou au intrat in greva de avertisment, in aceasta dimineata, intre orele 04.00-06.00, nemultumiti de faptul ca administratia Metrorex nu accepta majorarea salariilor cu 23%. Conform legii, dupa minim 5 zile de la aceasta data poate fi declansata greva generala, in cazul metroului, cu asigurarea unei treimi din activitate. Angajatii de la metrou mai acuza faptul ca nu mai au contract colectiv de munca la nivel de unitate. Ioan Radoi (foto), presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou si senator PSD a precizat ca, in urma rectificarii bugetare, Metrorex a primit 34 de miliarde de lei pentru cel de-al 13-lea salariu si alte cheltuieli. Sindicalistii de la metrou s-au aflat in greva generala, pe 16 si 17 noiembrie 2005. Pentru ca legea obliga la asigurarea unei treimi din activitate pe durata protestului, membrii USLM au oprit total lucrul intre orele 4.00 si 16.00. Radoi precizeaza ca, de aceasta data, greva generala de saptamana viitoare ar putea avea un program diferit daca ar fi respectata strict treimea din activitate impusa de lege - iar metroul sa fie repus in circulatie abia la ora 19.00. Liderul sindicalistilor spune ca acest program urmeaza sa fie stabilit insa in scurt timp, in Consiliul USLM. (C.P.)

Seres de partea caloriferului

Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, considera si el ca majorarea cu 56% a tarifului la energia termica este o pretentie prea mare a Termoelectrica, dupa ce conducerea Primariei Capitalei a reclamat acest lucru saptamana trecuta, la negocierile cu reprezentantii societatii Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). "Am primit si eu astazi (ieri-n.r.) materialul respectiv. Il vom analiza, insa dupa parerea mea, 56% este prea mult", a spus ministrul. Reamintim ca Electrocentrale Bucuresti a solicitat o crestere a pretului de livrare de la 920.000 de lei vechi la 1.430.000 lei vechi pe gicacalorie. Pretul national de referinta la energia termica a crescut cu 20% la 1 octombrie 2005, astfel ca , populati achita 1.075.000 de lei vechi pe gigacalorie. Primaria Capitalei si Termoelectrica nu au ajuns la un acord in privinta procentului de majorare a pretului de livrare a agentului termic, o discutie finala urmand sa aiba loc astazi, la sediul municipalitatii. Viceprimarul general Razvan Murgeanu a anuntat ca va propune furnizorului de energie termica o majorare de maximum 20% a pretului de livrare, argumentand prin faptul ca acest procent acopera cresterile preturilor de combustibili din anul 2005. (M.S.)

Donatii pentru orfelinate

In zilele de 25 si 26 ianuarie High Level Group va organiza o actiune de strangere de fonduri destinate copiilor din orfelinatele Europei. Initiativa organizarii acestui eveniment, "Romania pentru copiii Europei", apartine Baronesei Emma Nicholson, unul dintre membrii fondatori si co-presedinte al High Level Group. Pe data de 25 ianuarie 2006, la ora 19.00 va fi organizat, la Palatul Parlamentului, un Dineu Caritabil. Aici sunt invitate numeroase personalitati ale vietii politice, ale mediului de afaceri si ale vietii sportive din Romania, oameni de cultura si arta, cum ar fi J.K. Rowling - autoarea celebrei serii de carti care-l are ca personaj pe Harry Potter, reputati artisti din tara si strainatate. In cadrul evenimentului va fi organizata o licitatie cu obiecte ale unor personalitati marcante. Sumele astfel rezultate vor fi varsate intr-un cont bancar special creat pentru aceasta actiune. In data de 26 ianuarie 2006, va avea loc un Teledon, in cadrul unei emisiuni televizate, transmisa in direct de postul public de televiziune - TVR, incepand cu or 20.00. Peste 100 de nume celebre au fos invitate la TVR pentur Teledon iar gazda emisiunii va fi Andreea Marin. High Level Group este o organizatie infiintata in anul 2000, la inititiva Baronesei Emma Nicholson. Structura functioneaza cu sprijinul Guvernului Romaniei si al Uniunii Europene. High Level Group este co-prezidat de Baroneasa Emma Nicholson si de primul ministru al Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu. (C.S.)

Sanctiuni la TVR

TVR i-a sanctionat pe angajatii responsabili de faptul ca televiziunea publica nu a dispus de cel putin doua solutii pentru remedierea urgenta a situatiei de luni seara, cand emisia celor patru posturi a fost intrerupta intre 6 si 38 de minute din cauza unei caderi de tensiune. Totodata, Televiziunea Romana a decis, ieri, sa inlocuiasca rapid generatorul de curent, care este destul de uzat, se arata intr-un comunicat al TVR. Imediat dupa caderea de tensiune de luni seara s-a trecut pe alimentarea cu energie prin grupul electrogen al TVR, doar ca din cauza incarcarii foarte mari a sarit o siguranta, ceea ce a provocat o intarziere mai mare decat cea normala pentru reintrarea in emisie a programelor televiziunii publice. "Regretam incidentul produs luni seara si va informam ca in urma sedintei de Comitet Director de astazi (marti - n.r.), in care au fost analizate toate elementele de care dispunem in acest moment, am luat decizia sanctionarii celor care sunt responsabili de faptul ca nu au existat cel putin doua solutii pentru remedierea urgenta a unor astfel de avarii, precum si inlocuirea in regim de urgenta a generatorului de curent care este destul de uzat", a declarat Tudor Giurgiu, presedintele-director general. Emisia posturilor televiziunii publice a fost intrerupta incepand cu ora 20.37. Grupul electrogen a fost folosit pentru aproximativ o ora, emisia fiind reluata la ora 20.58 pentru TVR 1, 20.43 pentru TVR 2, 21.15 pentru TVR Cultural si TVR International. (C.S.)

Program nou

Directia Relatii cu Comunitatea Locala din cadrul Primariei Sectorului 4 a stabilit un nou program de functionare al Serviciului Informatii si Relatii Publice. Se va asigura, in continuare, dezvoltarea strategiei unei comunicari adecvate cu cetatenii pentru imbunatatirea infrastructurii fizice, sociale si economice a Sectorului 4 si va fi acordat sprijin sustinut comunitatilor defavorizate (persoane cu venituri mici, nivel scazut de educatie, someri, batrani, persoane cu nevoi speciale). Astfel, raspunzand solicitarii cetatenilor, vechiul program a fost structurat pentru a avea o maxima eficienta. Asadar, cetatenii pot sa se adreseze acestui serviciu in zilele de luni - marti - miercuri, intre orele 8.30 - 16.30, joi, intre orele 8.30 - 18.30 si vineri, intre orele 8.30 - 14.00. Relatii suplimentare se pot obtine la telefoanele 336.06.90 si 335.92.30, int 112. (M.S.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ursi polari hermafroditi din cauza deseurilor toxice (174 afisari)
 Episcopii sa provina din calugari (108 afisari)
 Compania de balet a Operei - in faliment artistic (100 afisari)
 Liber la matusi (85 afisari)
 Misiune a Romaniei: unificarea Bisericilor (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00421 sec.