Ziua Logo
  Nr. 3480 de marti, 15 noiembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Melinescu audiat

Fostul presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Nicolae Melinescu, a fost audiat, ieri, de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu o plangere facuta de el impotriva actualului presedinte al Oficiului, Iulian Dragomir, pentru divulgare de secrete. Melinescu l-a acuzat pe actualul sef al ONPCSB ca ar fi furnizat presei mai multe documente cu caracter secret si strict secret. Melinescu si-a sustinut ieri nevinovatia fata de acuzatiile ca ar fi semnat informarea Rompetrol dupa expirarea mandatului sau de presedinte al Oficiului, acuzatii care i-au fost aduse intr-o plangere din partea ONPCSB. De asemenea, Melinescu l-a acuzat pe Dragomir ca apara "anumite interese", si a mentionat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a facut obiectul unei cercetari pe perioada mandatului sau. (M.V.R.)

Procesul Iacobov, la TB

Procesul in care omul de afaceri Corneliu Iacobov este acuzat de prejudicierea SC Rafo Onesti, cu peste 24 de milioane de lei, alaturi de alte sase persoane, va incepe peste doua saptamani, la Tribunalul Bucuresti (TB). In acest dosar, procurorii i-au mai deferit Justitiei pe Toader Gaurean, Liliana Luchian, Marin Marin, Teodor Caramizaru, Ciocarlan Eracle si Liviu Tugulan, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si, respectiv, marturie mincinoasa. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul ar fi fost creat prin incheierea mai multor contracte comerciale frauduloase (de vanzare-cumparare si, respectiv, cesiune de creanta) cu societati asimilate grupului controlat de Iacobov, fapt constatat in aprilie 2003 si de auditorul Price Water House Coopers SRL. (M.V.R.)

Dosarul Vantu, la DNA

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este cercetat de Departamentul National Anticoruptie (DNA), dupa ce procurorii Parchetului instantei supreme si-au declinat competenta in favoarea anchetatorilor anticoruptie, informeaza surse judiciare. La inceputul lunii mai 2003, procurori din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie au inceput urmarirea penala impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu, pentru infractiunea de spalare de bani. Totodata, anchetatorii au stabilit ca, in perioada septembrie 1998 - martie 1999, Vantu i-ar fi determinat in mod repetat pe Liviu Adrian Istrate si pe Gabriel Tisler sa-si incalce atributiile de serviciu, ceea ce ar fi dus la aprobarea de catre acestia, la 1 aprilie 1999, a conversiei unui imprumut obligatar din 11 septembrie 1998 in actiuni supraevaluate ale SC Gelsor SA, fara ca obligatiunile sa fi ajuns la scadenta si fara aprobarea Comitetului de Coordonare a Restructurarii de la fosta Banca Agricola. Potrivit anchetatorilor, Vantu ar fi pagubit Banca Agricola cu peste 4,6 milioane de lei (46 de miliarde de lei vechi). (Mediafax)

Mort la vanatoare

Un vanator a fost impuscat mortal, la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul unei partide de vanatoare organizate de Asociatia de Vanatori "Unirea" Bucuresti, intr-o padure din judetul Calarasi. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, Florea P., in varsta de 43 de ani, si Stefan M., de 63 de ani, ambii vanatori, din comuna Nana, participau la partida de vanatoare desfasurata in padurea "Baba Ana", pe fondul de vanatoare "Macelarul". Din primele cercetari se pare ca Stefan M. l-a impuscat accidental pe Florea P., care a murit la scurt timp. Politistii, impreuna cu un procuror criminalist, au declansat verificari pentru a stabili cu exactitate conditiile in care s-a produs accidentul de vanatoare. (M.V.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marea Neagra, locul Potopului lui Noe (1024 afisari)
 Trufa din Italia, vanduta cu 95.000 de euro (309 afisari)
 Parteneriate imposibile in Mediterana? (172 afisari)
 Virus aviar la Caraorman (68 afisari)
 A existat o intelegere secreta intre Pacepa si Mossad? (64 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01149 sec.