Ziua Logo
  Nr. 3451 de miercuri, 12 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Verificati de Parchet

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie are in lucru mai multe dosare in ceea ce priveste averile unor oameni importanti din viata publica si politica. Procurorii studiaza aceste dosare intrucat exista suspiciuni ca averile pe care acestia le-au declarat sunt in realitate mai mari. In momentul de fata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie exista dosare in care s-ar fi descoperit conturi ale unor astfel de persoane. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos a declarat, citat de Realitatea TV, ca o parte din conturi sunt indisponibilizate deja, urmand ca aceasta masura sa fie aplicata si in aceste cazuri. "Nu pot sa fac nici o trimitere. Exista si oameni politici pe aceasta lista", a spus Ilie Botos. El a precizat ca exista si sansa de a recupera acesti bani. (B.C.G.)

Contestatie respinsa

Contestatia omului de afaceri israelian Sorin Beraru, condamnat la sapte ani de inchisoare dupa ce a incercat sa mituiasca cu un milion si jumatate de dolari un procuror, a fost respinsa ieri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind apreciata ca inadmisibila. Beraru a inaintat, prin avocatul sau, o contestatie in anulare, el criticand sentinta data de ICCJ, in 18 mai 2004, prin care era condamnat, in lipsa, la sapte ani de detentie. Beraru este cetatean israelian, iar extradarea acestuia ar trebui ceruta Israelului, insa Romania nu are acord de extradare cu aceasta tara. De asemenea, pe numele lui Beraru a fost emis un al doilea mandat de arestare preventiva, in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de uz de fals in legatura cu vanzarea catre SIF Muntenia a 70 la suta din actiunile detinute de FPS la societatea "Cico" SA. (M.V.R.)

Hayssam ramane in arest

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam va ramane in arest preventiv in dosarul privind actele de terorism, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, in urma cu doua zile, recursul acestuia impotriva hotararii Curtii de Apel Bucuresti de a-i prelungi mandatul de arestare preventiva. In acest dosar, Omar Hayssam este acuzat de constituirea si finantarea unui grup terorist care i-ar fi rapit in Irak pe cei trei ziaristi romani. De asemenea, pe numele omului de afaceri sirian mai exista un mandat de arestare preventiva in dosarul Foresta Nehoiu, in care este acuzat de bancruta frauduloasa si crima organizata. (M.V.R.)

Sechelariu judecat la Bacau

Cererea Departamentului National Anticoruptie (DNA) de stramutare a dosarului in care fostul edil al Bacaului, Dumitru Sechelariu, ex-viceprimarul Laurian Lucas si seful Serviciului Cadastru al Primariei, Dorinel Ifrim sunt acuzati de luare de mita, abuz in serviciu si asociere in vederea comiterii de infractiuni, a fost respinsa ieri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Astfel, fondul cauzei se va judeca in continuare la Tribunalul Bacau. Urmatorul termen in judecarea dosarului a fost stabilit de magistrati pentru data de 1 noiembrie. (M.V.R.)

Bolnav psihic sinucigas

Un barbat internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgente Bacau a murit dupa ce s-a aruncat de la etajul intai al cladirii. Gheorghe S., de 65 de ani, din comuna Nicolae Balcescu, a fost internat de familie in 6 octombie, cu diagnosticul "tulburari psihotice". La doua zile de la internare, in jurul orei 2.00, bolnavul a smuls gratiile de la ferestra salonului si s-a aruncat de la etajul intai al cladirii. El a fost gasit de asistenti si dus la Unitatea de primire urgente, insa nu a putut fi salvat. Conducerea spitalului sustine ca nu a fost informata oficial despre incident, dar a solicitat declansarea unei anchete interne. Anul trecut, o femeie a fugit din Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Onesti si s-a aruncat in raul Trotus. Atunci, au fost sanctionate financiar doua asistente. (M.V.R.)

Camion rasturnat in parau

Un grav accident de circulatie a avut loc in urma cu doua zile, in localitatea clujana Turda, dupa ce un camion de mare tonaj s-a rasturnat intr-un parau de pe Valea Bogatii. In urma impactului, un barbat de 39 de ani, Marian Mocan, a fost grav ranit, fiind gasit cu abdomenul si cutia toracica despicate. Conform politistilor brasoveni, camionul, inmatriculat in Cluj, transporta 20 de tone de seminte de floarea soarelui. Intr-o curba, soferul n-a mai putut controla camionul, care a intrat pe contrasens, a izbit cu putere parapetul din metal de pe marginea soselei si s-a rasturnat in albia unui parau. Echipajul de ambulanta sosit de urgenta la fata locului i-a acordat soferului primele ingrijiri, acesta fiind ulterior dus la spital, unde a fost internat. (M.V.R.)

Violata in Parcul Herastrau

O tanara in varsta de 32 de ani, insarcinata in opt luni, a fost talharita si violata ieri dimineata in Parcul Herastrau din Capitala. Incidentul a avut loc in jurul orei 9.00, cand femeia alerga pe una dintre aleile parcului, dar cu toate acestea se pare ca nimeni nu a vazut ce s-a intamplat. Politistii sustin ca tanara a fost oprita de Adrian C., in varsta de 30 de ani, care a dus-o intr-un tufis, a trantit-o cu spatele pe o piatra dupa care i-a zis sa se dezbrace, spunandu-i ca are un cutit. Femeia i-a spus agresorului ca este insarcinata, insa Adrian C. i-a zis ca a vazut acest lucru, dar a obligat-o sa faca sex oral. Barbatul i-a luat apoi banii si walkman-ul, spunandu-i tinerei ca daca vrea sa recupereze aparatul trebuie sa se intalneasca la orele 13.00. Femeia a anuntat insa Politia, oamenii legii reusind sa-l retina pe Adrian C., in momentul in care acesta s-a intalnit cu victima sa pentru a-i inapoia walkman-ul. Violatorul a fost dus la sediul Sectiei 2, unde politistii au stabilit in urma cercetarilor ca acesta este cunoscut cu antecedente penale. (B.C.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Miclea a lasat scoala pe butuci (775 afisari)
 Prima gradina zoo particulara (491 afisari)
 Premiere de toamna (332 afisari)
 Azi aflam daca e gripa aviara (313 afisari)
 Frigiditate si ateism (305 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00460 sec.