Ziua Logo
  Nr. 3208 de miercuri, 29 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Arme la fratele lui "Spuma"

Un pistol automat, un pistol Beretta si unul cu gaze, precum si mai multe cartuse au fost gasite de politistii hunedoreni, ieri, la Deva, in casa in care locuieste fratele lui Lucian Gheorghe Sarbu, zis "Spuma", unul dintre sefii grupului infractional de la Deva. "Am gasit, intr-o singura locatie, la socrii fratelui lui Spuma, Daniel Cristian Sarbu, in varsta de 34 de ani, din municipiul Deva, armament de razboi", a declarat subcomisarul Traian Berbeceanu, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IPJ Hunedoara. Astfel, oamenii legii au descoperit un pistol automat de calibru 9 milimetri cu amortizor, 12 cartuse pentru pistol, un pistol Beretta, cu zece cartuse de 7,65 milimetri, un pistol cu gaze, de calibru 7,65 milimetri, cu zece cartuse acustice. "Armamentul era depozitat intr-o lada, incuiata cu lacat, in podul casei. Proprietarii casei sustin ca nu stiau ce se afla in lada, dar ca Spuma si Bibanu veneau si luau ceva din aceasta lada, inainte sa fie arestati", a mai declarat subcomisarul Traian Berbeceanu. Daniel Cristian Sarbu, fratele lui Spuma, a fost dus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, el fiind acuzat de detinere ilegala de armament. (G.T.)

Masini furate, ascunse sub fan

Doua autoturisme sustrase la inceputul lunii decembrie, precum si mai multe radiocasetofoane furate din masini au fost gasite, in urma cu doua zile, de politistii harghiteni, ascunse intr-o sura de fan din satul Jolotca, autorii furturilor fiind trei tineri. Potrivit IPJ Harghita, politistii din Gheorgheni au gasit ascunse sub fan doua autoturisme Dacia 1310. Una dintre masini, partial dezmembrata, a fost furata, in noaptea de 15 spre 16 decembrie, din garajul unui barbat din Gheorgheni. Cel de-al doilea autoturism Dacia, de culoare alba, nu avea numere de inmatriculare si avea elementele de identificare modificate. Masina a fost data in urmarire generala in data de 9 decembrie, dupa ce a fost sustrasa din municipiul Reghin. De asemenea, la fata locului au mai fost gasite trei radiocasetofoane auto, care, cel mai probabil, provin din furturi din autoturisme. Politistii au stabilit ca autorii furturilor sunt trei tineri din Ditrau, K.A., de 22 de ani, C.I., in varsta de 21 de ani, si F.A., de 21 de ani, fara ocupatie si fara antecedente penale. (Mediafax)

Hot prins de politisti

Un tanar din comuna constanteana Mihail Kogalniceanu, care are la activ peste 60 de furturi de autoturisme, a fost prins, ieri, de politistii Serviciului de Investigatii Criminale Constanta, dupa ce, in noaptea de luni spre marti, a mai furat patru masini, pe care apoi le-a abandonat. Ionut Cristinel Petre a furat cele patru autoturisme din diverse cartiere ale municipiului Constanta si le-a abandonat in alte zone din oras. Trei dintre masini erau intacte, insa din cea de-a patra lipsea o roata de rezerva, doua tetiere, patru boxe auto si un radiocasetofon, bunuri in valoare totala de aproximativ 15 milioane de lei. Ionut Cristinel Petre este cercetat in stare de detentie si urmeaza sa fie internat in Centrul de Reeducare Minori din Gaesti, judetul Dambovita. Adolescentul a fost prins de nenumarate ori de politisti si a fost deferit instantelor, insa intotdeauna a fost eliberat, pe motiv ca nu prezinta pericol social. De cate ori a fost prins de politisti, minorul a spus ca ii plac Daciile albe si ca voia doar sa se plimbe cu ele, dupa care le abandona. (G.T.)

Patroni deferiti Justitiei

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata trei patroni de firme de confectii textile din Neamt, care au obtinut ilegal fonduri comunitare in valoare de 40 de mii de euro. Marica Harabagiu a obtinut acordul de a implementa un proiect Phare pentru realizarea caruia i-a fost pusa la dipozitie suma de 1,6 miliarde de lei (40 de mii de euro) cu titlu de finantare nerambursabila. Harabagiu, in intelegere cu alti doi patroni de firme, Luminita Balescu si Constantin Amarinei, ar fi intocmit si prezentat inscrisuri si documente neconforme cu realitatea. Potrivit PNA, cei trei ar fi simulat operatiuni comerciale intre firma lui Harabagiu si societatile lui Balescu si Amarinei. Destinatia banilor dati de autoritatile europene in cadrul programului Phare 2000 era pentru achizitionarea de utilaje noi, pentru modernizarea fluxului tehnologic a productiei de tricotaje. Valoarea initiala propusa de Harabagiu, pentru cumpararea masinilor, era de 4,5 miliarde de lei. Cei trei acuzati ar fi urmarit, prin simularea de licitatii, sporirea in mod artificial a pretului utilajelor obtinute din fonduri europene cu o suma de aproximtiv opt ori mai mare fata de valoarea reala. Harabagiu este acuzata de obtinere nelegala de fonduri europene si uz de fals, in perioada aprilie 2003-ianuarie 2004, iar Balescu si Amarinei de complicitate. (Mediafax)

Criminal capturat

Un barbat acuzat ca si-a omorat nevasta in bataie, i-a abandonat cadavrul pe un camp si, ca sa nu fie prins, i-a indrumat pe anchetatori pe o pista falsa, a fost prins in urma cu doua zile de politistii nemteni. Potrivit IPJ Neamt, pe 25 decembrie, pe un teren agricol aflat in apropierea drumului care leaga localitatile nemtene Timisesti si Raucesti, a fost descoperit cadavrul unei femei. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca victima este Mariana Vlad, in varsta de 36 de ani, din Raucesti. Din examinarea sumara a corpului nu a reiesit ca ar fi fost vorba despre un deces suspect, femeia avand doar o mica rana in interiorul urechii drepte. Acest lucru a fost intarit si de declaratia sotului Marianei, Ioan Vlad, de 40 de ani, care le-a spus politistilor ca in seara de Ajun a baut cu consoarta la mai multe baruri si, la un moment dat, s-au despartit, crezand ca aceasta s-a dus sa-si viziteze parintii. Lucrurile au luat o intorsatura neasteptata dupa ce legistii au facut autopsia cadavrului si au constatat ca moartea femeii fusese violenta si se datorase unor leziuni ale creierului provocate de lovituri puternice primite in cap. Potrivit anchetatorilor, pus in fata noilor probe, Ioan Vlad a recunoscut ca el a fost cel care a lovit-o pe Mariana cu picioarele in cap, in timp ce se intorceau spre casa in seara de dinaintea Craciunului. (G.T.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Liberalul Ion Vranceanu, noul baron de Vaslui (166 afisari)
 Cutermurul a modificat harta Asiei (57 afisari)
 Grupari fasciste in coalitia lui Iuscenko (27 afisari)
 Presedintele Basescu a repezit un ziarist (22 afisari)
 16% cu forcepsul (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00418 sec.