Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

11 asiguratori RCA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat 11 societati de asigurare sa practice asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu valabilitate pe teritoriul Romaniei (RCA). Astfel, potrivit unui comunicat al CSA, posesorii de autovehicole pot cumpara o polita RCA de la Omniasig, Asiban, Ardaf, Astra, Unita, Allianz - Tiriac, BCR Asigurari, Interamerican, Carpatica sau Asirom. "Numarul total de cereri de autorizare primite a fost de 17, restul de 6 fiind amanate si aflandu-se in diverse stadii de clarificare si solutionare a unor aspecte legate de criteriile de autorizare", se precizeaza in comunicatul CSA.

Vacanta de iarna

Ultima zi de scoala pentru elevii din invatamantul primar, gimnaziu si liceu este astazi, 21 decembrie, vacanta din aceasta iarna urmand sa dureze pana pe 9 ianuarie. Semestrul al doilea va incepe luni, 10 ianuarie 2005, si se va incheia vineri, 17 iunie 2005. In cazul in care conditiile meteorologice nu vor fi favorabile, scolile pot solicita inspectoratelor scolare judetene modificarea structurii calendarului anului scolar, cu conditia recuperarii zilelor pierdute, astfel incat sa se asigure numarul prestabilit de 173 de zile de cursuri. Vacanta studentilor este stabilita in fiecare universitate in functie de decizia Senatelor, dar si la mica intelegere cu profesorii. "Am stabilit sa nu mai facem cursurile din aceste zile, oricum nu mai avea nimeni chef de invatat", spune Ioana Falcuta, studenta la Universitatea din Bucuresti. (M.J.)

Tulcenii refuza scoala

In judetul Tulcea, 145 de familii au returnat Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) bonurile valorice de cate 200 de euro, bani alocati de stat pentru subventionarea achizitiei de calculatoare de catre elevii din familii cu venituri reduse, informeaza Rompres. Principalele motive sunt lipsa banilor, abandonul scolar sau inregistrarea gresita a veniturilor. Potrivit informatiilor furnizate de ISJ, 82 de familii, desi indeplineau conditiile impuse de lege, au fost nevoite sa returneze bonurile, deoarece nu au dispus de diferenta necesara achizitionarii unui calculator, iar 48 de familii au inregistrat venituri mai mari decat cele declarate. Alte zece persoane au renuntat fara a prezenta vreun motiv, trei familii nici macar nu au ridicat bonurile, plecand intre timp peste hotare, iar alte doua familii au returnat bonurile, deoarece copiii au abandonat cursurile scolilor pe care le urmau. La nivelul judetului Tulcea, prin intermediul programului guvernamental Euro 200, s-au achizitionat 457 de calculatoare, din cele 602 aprobate la nivel central. (M.J.)

Apa Nova de sarbatori

Apa Nova anunta ca isi va mentine programul obisnuit de lucru cu publicul in perioada 25 decembrie 2004 - 3 ianuarie 2005. Centrele operationale vor functiona conform programului normal de activitate, in trei schimburi, pentru alimentarea cu apa, canalizare, pompare/repompare si contorizare. Se vor asigura echipe de urgenta pentru eventualele interventii speciale. Pentru cazurile de urgenta privind functionarea sistemului de alimentare cu apa si a celui de canalizare, clientii pot apela, 24 de ore din 24, la tel. 207.77.77. In perioada 20 - 30 decembrie 2004, Casieria si Biroul Clienti vor avea program intre orele 8.00 si 18.00, iar pe 31 decembrie 2004, intre orele 8.00 si 13.00. (M.S.)

ARO in SUA

Producatorul auto ARO-Cross Lander va incepe, anul viitor, vanzarea de autovehicule de teren pe piata americana, dupa ce a obtinut avizul autoritatilor americane de protectia mediului pentru modelul de teren 244X, echipat cu motor Ford. Potrivit unui comunicat al Cross Lander USA, modelul a obtinut omologarea Agentiei Americane de Protectie a Mediului (Environmental Protection Agency - EPA). Compania isi va majora productia in vederea dezvoltarii unui stoc de autovehicule destinate pietei americane. Pretul de vanzare va fi de aproximativ 20.000 de dolari. Cross Lander a anuntat, la inceputul acestui an, ca analiza EPA nu are in vedere emisiile motorului Ford care va echipa autovehiculul, ci materialele din care sunt confectionate scaunele. 244X va fi primul model dintr-o serie de vehicule de teren care vor fi lansate in SUA. Reprezentantii companiei Cross Lander au estimat, in luna ianuarie, ca piata americana ar putea absorbi intre 8000 si 10.000 de autovehicule ARO. (A.M.V.)

Creste pretul gigacaloriei

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) poarta discutii privind tarifele la energie termica cu producatorii din domeniu, noile preturi urmand sa fie stabilite pana la sfarsitul acestei saptamini, a declarat presedintele ANRE, Jean Constantinescu. Potrivit unui raport al FMI publicat in luna octombrie, pretul curent la energia termica este de 23,8 dolari pe gigacalorie si ar urma sa creasca anul viitor la 26,1 dolari, ramanand totusi cu 10 centi sub nivelul de acoperire a costurilor. Ultima majorare a pretului national de referinta pentru energia termica, efectuata la inceputul lunii august, a fost de 12%, pana la 896.000 lei/gigacalorie. (G.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01199 sec.