Ziua Logo
  Nr. 3174 de miercuri, 17 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Cartea lui Andries

Alexandru Andries va lansa astazi la libraria Carturesti, box-setul "50/30/20", o colectie ce cuprinde cinci CD-uri si o carte in care cantaretul povesteste despre cariera sa muzicala, prieteni, intamplari si albume. Colectia contine integral albumele "Interioare", "Rock'n Roll", "Despre distante", "Trei oglinzi", "Interzis", "Azi" si "Pofta vine mancand", aparute acum, pentru prima data, pe suport CD. Setul este insotit de o carte, care, pe langa povestiri, cuprinde si fotografii cu Andries, desene si grafica semnate de acesta. Colectia va aparea pe suport CD si caseta audio, insa doar cei care vor cumpara intreg box-set-ul vor primi si cartea de povesti. (D.L.M.)

Suprarealismul belgian

In cadrul expozitiei "Suprarealismul in Belgia" deschisa la Muzeul National de Arta al Romaniei, muzeul si Delegatia Wallonie-Bruxelles la Bucuresti organizeaza astazi, de la orele 11.00, conferinta "Surrealisme en Belgique et Litterature", sustinuta in limba franceza de Alain Delaunois. Jurnalist si critic de arta la Radio Televiziunea Belgiana si la ziarul "Le Soir", specialist in suprarealism, Alain Delaunois s-a ocupat de publicarea autorilor suprarealisti belgieni, fiind el insusi autorul a numeroase lucrari despre aceasta miscare artistica si principalii sai reprezentanti. (D.L.M.)

Un bancher la sfarsit de veac

Lucrarea Viata si opera lui Menelas Ghermani, scrisa de Victor Slavescu, ultimul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni inainte de preluarea puterii de catre comunisti s-a lansat recent, reprezentand si o contributie remarcabila la descrierea lumii finantelor romanesti la sfarsit de secol XIX, o lume dedicata nu in ultimul rand realizarii Romaniei Mari. Viata bancherului si ministrului Menelas Ghermani, redata cu acribie si talent de academicianul Victor Slavescu, poate fi un model recomandabil si contemporanilor nostri. Noua carte, sponsorizata de CEC SA, se adauga volumelor aparute tot in Editura Fundatiei Culturale Magazin Istoric, in anul 2002, Viata si opera economistului Enric Winterhalder, si in anul 2003, Finantele Romaniei sub Cuza Voda. Lucrarea Viata si opera lui Menelas Ghermani este deschisa de un argument al domnului Enache Jiru, presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni - CEC SA, editia fiind ingrijita de dr. Georgeta Filitti. (D.I.)

"Karenina" suspendata

Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti a anuntat ca spectacolul "Anna Karenina" care era programat astazi, de la orele 19.00, la Sala "Camil Petrescu" a fost suspendat. Contravaloarea biletelor poate fi recuperata de la Casa de bilete a TNB. (D.L.M.)

Concerte preclasice

Fundatia ACCUMM organizeaza astazi, de la orele 18.30, la Palatul Sutu din Bucuresti, o seara de concerte preclasice in cadrul Stagiunii Muzicale "Iosif Sava". Concertele vor fi sustinute de Orchestra de Camera a Liceului "George Enescu", dirijata de Bogdan Voda, care va deschide seara cu Concerto Grossi opus 6 nr. 5 in Si bemol major, de Corelli. Rares Necula va fi solist al Concertului in Re minor pentru oboi si orchestra, de Alessandro Marcello. Flautista Nicoleta Angheloiu va interpreta Concertul nr. 3 opus 10 in Re major pentru flaut si orchestra de Antonio Vivaldi, Iulia Ghinda va canta Concertul in Re minor pentru vioara si orchestra de J. S. Bach, iar seara va fi incheiata de pianista Axia Marinescu care va interpreta Concertul in Re minor pentru pian si orchestra de J.S. Bach. Intrarea este libera. (D.L.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cine pregateste farsa altuia... (79 afisari)
 Stiri pe scurt (23 afisari)
 Vanzatorul (21 afisari)
 Nastase poate lua avans (21 afisari)
 Intre patru ochi cu Gorbaciov (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00409 sec.