Ziua Logo
  Nr. 3071 de marti, 20 iulie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Iliescu il loveste pe Rosca

Articolul "Camarazii rosii", publicat de ZIUA in data de 19 aprilie, l-a facut pe presedintele Ion Iliescu sa produca un drept la replica plin de invective si acuze atat la adresa directorului ziarului, Sorin Rosca Stanescu, cat si a lui Vladimir Bukovski. Iliescu considera "descalificant" comportamentul lui Bukovski si il acuza pe Marius Oprea, ziaristul care a realizat interviul, ca l-a manipulat pe intervievat, fapt infirmat de celebrul disident rus. Va prezentam mai jos dreptul la replica semnat de Ion Iliescu, reactia lui Sorin Rosca Stanescu si scrisoarea prin care Bukovski confirma ca este de acord cu interviul in forma publicata.

Domnului Sorin Rosca Stanescu

Director al cotidianului "Ziua"

Va trimitem alaturat punctul de vedere al domnului Ion Iliescu, Presedintele Romaniei, pe care va rugam sa-l publicati in data de 20 iulie a.c., ca drept la replica pentru articolul aparut in ziarul "Ziua" de astazi, 19 iulie a.c.:

Domnule Director,

Constat cu regret ca perseverati in campania lamentabila, evident diversionista, pe care ati lansat-o, cu ani in urma, in ziarul "Ziua" - campanie bazata pe minciuni si fapte inventate - cu privire la presupuse legaturi ale mele cu KGB.

Prin intermediul colaboratorului dumneavoastra, Marius Oprea, l-ati antrenat in aceasta campanie nedemna si pe disidentul rus Vladimir Bukovski.

In ceea ce-l priveste pe Vladimir Bukovski, trebuie sa recunosc ca l-am urmarit cu interes si respect atunci cand s-a manifestat impotriva represiunilor din URSS si cand a demascat folosirea spitalelor psihiatrice pentru izolarea disidentilor sau a persoanelor indezirabile.

In interviurile publicate in "Ziua", din pacate, Vladimir Bukovski apare ca un clevetitor de duzina. La insistentele lui Marius Oprea, el se aventureaza in aprecieri superficiale si iresponsabile. Domnul Bukovski "banuieste", "presupune", "crede" ca nu putea sa nu fie contactat Iliescu de KGB, ca sa dau numai un exemplu de "seriozitate" a afirmatiilor sale, care nu se sprijina pe nici o dovada.

In ultimul interviu publicat de ziarul "Ziua" luni, 19 iulie a.c., sub titlul perfid "Camarazii rosii", Bukovski afirma din nou ca "are toate motivele sa banuiasca" ca Iliescu ar fi avut intalniri cu Gorbaciov inainte de 1989. Despre intalnirile oficiale din 1991 acesta se lanseaza, iarasi, in consideratiuni aberante. Pe cine intereseaza, la urma-urmei, "banuielile" lui Bukovski? Cum isi poate permite un om responsabil asemenea asertiuni si afirmatii mincinoase? Comportamentul lui Bukovski, in cazul de fata, este descalificant! Iar insistentele colaboratorului dumneavoastra si actiunea ziarului se constituie intr-o veritabila diversiune murdara si ticaloasa.

In primul rand, pentru cititori, reafirm ca nu am avut nici un fel de contacte cu Mihail Gorbaciov inainte de 1989. Nu ne-am cunoscut. Nu am stiut unul de altul. De altfel, nu ar fi fost nimic degradant si nu as fi avut de ce sa neg o asemenea relatie! Cand Mihail Gorbaciov a ajuns in conducerea PCUS, eu eram director la Editura Tehnica si, in acei ani, nu am avut nici o deplasare in afara tarii.

Prima intalnire cu Gorbaciov am avut-o in iunie 1990, cu prilejul Reuniunii de la Moscova a sefilor de stat si de guvern din tarile membre ale Tratatului de la Varsovia care, de altfel, a fost si ultima. Urmatoarea, la Praga, in iunie 1991, in absenta lui Mihail Gorbaciov, a fost consacrata semnarii deciziei de desfiintare a Tratatului de la Varsovia. Domnul Bukovski rescrie istoria intr-un mod absolut incalificabil.

Deci, toate elucubratiile pe care, de fapt, Marius Oprea le pune in circulatie folosindu-se de usurinta si modul iresponsabil in care Vladimir Bukovski se lanseaza in diferite "presupuneri" urmaresc un singur lucru: discreditarea mea ca om si ca responsabil politic, sustinerea in continuare a aberatiilor privitoare la presupuse "relatii obscure" pe care le-as fi avut cu "organe" sovietice.

Este o opera abjecta, pe care o sustineti cu incapatanare, domnule director, fapt care ma obliga, o data in plus, sa ma intreb in slujba caror persoane si interese va aflati, de vreme ce continuati sa perseverati in minciuna. Prin acest comportament va dezvaluiti, inca o data, antecedentele si trasaturile dumneavoastra de caracter.

Fara stima,

Ion ILIESCU

Biroul de Presa

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Olivia Steer si Andi Moisescu fac nunta la toamna (147 afisari)
 Dosarele Palatelor Cotroceni si Victoria (57 afisari)
 Rezidentiatul se organizeaza in noiembrie (31 afisari)
 Stop Rosia Montana! (17 afisari)
 Constitutia Europei (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00422 sec.