Ziua Logo
  Nr. 2883 de vineri, 5 decembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Asta-seara, la "Festhalle" din Frankfurt, "tricolorii" isi afla adversarii din preliminariile CM din 2006

Romania, incotro?

Festivitatea tragerii la sorti a grupelor va fi transmisa in direct de TV Romania 1, incepand cu ora 19.25 * Extragerea pentru zona europeana va fi efectuata de Michael Schumacher si Pierluigi Collina * Romania a fost repartizata in a treia urna valorica

In aceasta seara, la "Festhalle" din Frankfurt, are loc tragerea la sorti a grupelor preliminare pentru CM din 2006, competitie organizata de Germania. Tragerea se va efectua pentru cinci din cele sase confederatii: AFC (Asia), CAF (Africa), CONCACAF (America Centrala si de Nord), UEFA (Europa) si OFC (Oceania). CONMEBOL (America de Sud) are o singura grupa preliminara, ale caror meciuri se afla deja in desfasurare. In "Festhalle" vor fi prezente 3500 de persoane, printre care 700 de reporteri, celebretitati din politica, sport si show-biz. Festivitatea va incepe la ora 18 (a Romaniei), insa tragerea propriu-zisa va vea loc in intervalul orar 19.15 - 20,15. Sub coordonarea lui Jerome Champagne, secretar general al FIFA, tragerea la sorti va fi efectuata de Michael Schumacher (campion mondial de Formula 1), Pierluigi Collina (arbitru FIFA italian) - Europa, Jorge Campos (fostul portar al nationalei Mexicului), Brandi Chastain (jucatoare in nationala feminina a SUA) - America Centrala si de Nord, Bum Kum-Cha (fost international sud-coreean), Yasuhiko Okudera (international japonez) - Asia, Abedi Pele (fost international ghanez), Youssou N'Dour (cantaret senegalez) - Africa, Wynton Rufer (fost international australian, jucatorul secolului in Oceania) si Manfred Schaffer (component al nationalei Australiei la CM din 1974) - Oceania.

51 de nationale pentru 13 locuri

Pentru tragerea la sorti a preliminariilor europene s-au alcatuit, pe baza rezultatelor din preliminariile CM 2002 si ale CE 2004, sase grupe valorice de opt echipe (A - F) si o grupa de trei echipe (G). Romania, a fost repartizata in grupa a treia valorica, rezultatele din ultimele doua campanii de calificare, la CM din 2002 si la CE din 2004, ambele ratate de "tricolori", fiind foarte slabe. Cu un coeficient de 1,875, Romania este pe locul 19 in Europa. UEFA are inscrise 51 de tari, plus Germania, calificata direct. Se vor alcatui opt grupe de calificare: trei grupe de cate sapte echipe si cinci grupe de cate sase echipe (patru dintre acestea vor cuprinde automat Franta, Spania, Anglia si Italia; UEFA a decis acest lucru din cauza programelor interne incarcate ale acestor tari). Cele opt castigatoare ale grupelor plus cele mai bine doua echipe clasate pe locul 2 in grupele lor (clasament alcatuit pe baza rezultatelor cu nationalele clasate pe locurile 1, 3, 4, 5 si 6 din grupa respectiva) se califica direct. Restul echipelor clasate pe locul 2 in grupele de calificare (in numar de sase) joaca meciuri de baraj tur-retur pentru ultimele trei locuri ramase. Preliminariile europene vor incepe pe 4 septembrie 2004. (MIG)

URNA A: Franta, Portugalia, Suedia, Cehia, Spania, Italia, Anglia, Turcia

URNA B: Olanda, Croatia, Belgia, Danemarca, Rusia, Irlanda, Slovenia, Polonia

URNA C: Bulgaria, Romania, Scotia, Serbia-Muntenegru, Elvetia, Grecia, Slovacia, Austria

URNA D: Ucraina, Islanda, Finlanda, Norvegia, Israel, Bosnia-Hertegovina, Letonia, Tara Galilor

URNA E: Ungaria, Georgia, Belarus, Cipru, Estonia, Irlanda de Nord, Lituania, Macedonia

URNA F: Albania, Armenia, Moldova, Azerbaidjan, Feroe, Malta, San Marino, Liechtenstein

URNA G: Luxemburg, Andorra, Kazahstan

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profesorul Mihai Lucan acuzat de trafic de organe (210 afisari)
 Cine este Larry Watts? (53 afisari)
 Gaina jr., absolvit de patru ani de inchisoare (13 afisari)
 "Los Canos" revin la "Surprize" (13 afisari)
 Legea 10 se lungeste pana in 2015 (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00414 sec.