Ziua Logo
  Nr. 2802 de luni, 1 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ce citeau romanii acum 68 de ani?

CAND NU FACI POLITICA

Un colaborator al nostru, stand de vorba cu mai multi profesori universitari, acestia i-au comunicat o constatare, pe cat de trista, pe atat de adevarata, si anume:

Profesori universitari cunoscuti ca savanti eminenti, n'au fost numiti in nici o comisiune de bacalaureat, in timp ce alti profesori mai tineri, fara renume, fara prestigiu suficient, au fost numiti. Cauza?

Primii se ocupa numai de specialitatea lor, ceilalti se ocupa de politica, neglijindu-si adesea nu numai ocupatiile pur stiintifice, dar si obligatorii in universitati. Constatarea aceasta nu e desigur o noutate pentru nimeni. Noutate e poate, numai faptul ca nedreptatea provocata de politicianism, a trecut barierele scolii.

De mult timp politicianismul stapaneste tot ce e viata publica, ordona in administratie si influenteaza mersul normal al lucrurilor. Vina e fara indoiala a mentalitatii, care stapaneste viata noastra politica.

Intrebati pe un oarecare, dupa ce s'a inscris intr'un partid politic, pentru ce actioneaza si isi cheltuieste energia? Daca va fi sincer, va va raspunde ca are o anumita dorinta materiala de realizat, sau vreun caz personal in care sa aiba castig de cauza. La noi nu se poate face politica din idealism, pentru ca nici partidele politice n'au un ideal in fata lor. Incepand cu conducatorii si terminand cu cel din urma agent electoral, toti se asteapta la o rasplata. De ce sa se revolte profesorul universitar, ca s'a facut o nedreptate prin numirea unor oameni merituosi ca presedinti ai comisiilor de bacalaureat? Vor dreptate?

Sa se inscrie in partide politice, caci atunci cand nu faci politica...

ZIUA, 1 septembrie 1935

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CRISTIAN SIMIONESCU (65 afisari)
 VASILE PROCA (60 afisari)
 HOP inainte pentru Natalie Ester si Adrian Vancica (41 afisari)
 Dedal surprins in "Labirintul" artei plastice (33 afisari)
 Stiri (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00414 sec.