Ziua Logo
  Nr. 2522 de sambata, 28 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Presedintele SUA a trecut la argumente emotionale pentru justificarea atacarii Irakului

Bush: "Saddam a incercat sa-mi ucida tatal!"

Presedintele irakian, Saddam Hussein, este "o persoana care a incercat sa-mi ucida tatal", a afirmat, joi, presedintele Statelor Unite, George W. Bush, citat de Mediafax. Liderul regimului de la Bagdad reprezinta cea mai mare amenintare pentru Statele Unite, a apreciat Bush: "Nu trebuie sa ne indoim de faptul ca reprezentam (SUA, n. red.) principala tinta a urii sale, ca Saddam nu poate sa ne sufere. Oricum, este o persoana care a incercat sa-mi asasineze tatal", a mentionat presedintele american, in timpul unui discurs de sustinere al candidatului republican pentru orasul Houston la alegerile legislative din noiembrie.

Liderul Casei Albe a afirmat, in cadrul discursului pronuntat in fata Adunarii Generale a ONU, ca a existat, in 1993, un complot care viza asasinarea unui fost presedinte american.

SUA cauta sprijinul Rusiei si Frantei

Statele Unite si-au intensificat campania in vederea redactarii, de catre ONU, a unei rezolutii impotriva Irakului, trimitand un emisar special la Paris si la Moscova, care sa convinga Rusia si Franta de necesitatea unei actiuni impotriva Irakului, relateaza Reuters. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, Marc Grossman, a ajuns, ieri, la Paris, urmand sa se deplaseze in cursul zilei de astazi la Moscova, pentru a discuta cu oficialii rusi problema irakiana.

Secretarul de Stat american, Colin Powell, a declarat joi ca doctrina loviturilor militare preventive, dezvoltata de presedintele George W. Bush, nu este o noutate in politica americana. Seful diplomatiei americane a subliniat, in fata Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului american, ca aceasta doctrina, care ar putea justifica un atac unilateral al Statelor Unite impotriva Irakului, face parte din setul de strategii americane. Notiunea de atacuri preventive "s-a aflat pe ordinea de zi, de fiecare data cand a avut loc un razboi", a declarat Powell, precizand ca aceasta "reprezinta unul dintre numeroasele instrumente pe care inca le avem la dispozitie". Powell a adaugat ca numeroasele actiuni deja intreprinse in cadrul luptei impotriva organizatiilor teroriste ar putea fi considerate tot atacuri preventive impotriva acestor surse de pericol. (George COMAN)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Templul Ursitelor de la Sinca Veche (191 afisari)
 Jurnalisti condamnati penal (130 afisari)
 Eleve violate si batute ca sa dea in scris ca au fost de acord (126 afisari)
 Moussaoui a primit dosare secrete ale FBI in inchisoare (14 afisari)
 "Caruselul mortii" a fost confiscat (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00402 sec.