Ziua Logo
  Nr. 2508 de joi, 12 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Alerta terorista in 11 septembrie

Politia germana a rascolit o moschee din Hamburg

Oficialii hanseati primisera informatii privind manufacturarea unei bombe artizanale * Au fost arestate opt persoane patrunse ilegal in Germania

Moscheea El Nour din cartierul St Georg al metropolei hanseate Hamburg a fost, in cursul diminetii de ieri, tinta descinderii fortelor de politie, avertizate de iminenta comiterii unui atac de tip terorist. Conform unei informatii receptionate de politia din Hamburg, in moschee s-ar fi aflat un barbat avand asupra sa o incarcatura exploziva din care dorea sa manufactureze o bomba artizanala. Identitatea individului, despre care se stie doar ca ar fi egiptean, a ramas necunoscuta, cu atat mai mult cu cat, in urma descinderii, fortele de ordine nu au putut descoperi nici un indiciu confirmant pentru avertismentul primit. Cele 90 de camere din incinta moscheei, folosita si ca pensiune, au fost rascolite de cei 220 de politisti sositi la fata locului, care au controlat cu discretia cuvenita si locasul de cult. Operatiunea s-a incheiat cu retinerea a opt persoane descoperite ca locuind ilegal in Germania. De altfel, conform unor surse ale politiei citate de mai multe posturi locale de radio, actiunea din dimineata de ieri ar fi fost, de fapt, rezultatul unei anchete prelungite, scopul fiind distrugerea unei retele de imigratie clandestina ce "importa" in Germania fundamentalisti islamisti.

Moscheea El Nour se afla la numai 500 de metri distanta fata de un alt locas de cult musulman, moscheea Al Kods, frecventata, in trecut, de Mohammed Atta, presupusul lider al operatiunilor teroriste de pe Coasta de Est a Americii. De altfel, vorbind, marti seara, intr-o emisiune a postului de televiziune ZDF, jurnalistul arab Josri Fuda, de la cunoscutul canal al-Jazeera, a precizat, citandu-l pe unul dintre responsabilii militari ai retelei Al-Queda, Ramsi bin el Shaiba, ca Germania a fost "laboratorul in care au fost pregatite atacurile din 11 septembrie". Chiar daca Bodo Franz, coordonatorul Departamentului Securitatea Landului din Serviciul pentru Combaterea Criminalitatii, a dat asigurari ca avertismentul privind un atac terorist nu a fost serios, interventia in tromba a politiei demonstreaza ca pentru Berlin, in special pentru cancelarul Gerhard Schröder, aflat in disputa deschisa cu Administratia Statelor Unite pe tema irakiana, un atentat islamist ar fi ultimul lucru de care are nevoie.

Cristian STEFANESCU, Germania

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Accidente de parasutism la Cluj (91 afisari)
 Abramburica cumpara de un miliard de euro fara licitatie (48 afisari)
 450.000 de dolari in contul lui Cornel Nistorescu (27 afisari)
 Alexandru Szlivka este noul director general al Tarom (26 afisari)
 Alexandra Silocea concerteaza la Goethe (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00385 sec.