Ziua Logo
  Nr. 2339 de sambata, 23 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Democratii si-au spus pasul in Consiliul National de Coordonare intrunit la Palatul Parlamentului

PD se ridica impotriva mascarii saraciei de catre PSD

Democratii, reuniti, ieri la Palatul Parlamentului, in Consiliul National de Coordonare, au adoptat o Rezolutie prin care PD se declara ferm impotriva politicii PSD "de mascare a realitatii sub cifre controlate, pe de o parte, si a realitatii mizere in care traiesc oamenii, pe de alta parte". In Consiliu au fost dezbatute si adoptate cele sase teme politice pe care PD isi va concentra activitatea in 2002: coruptia, saracia, reforma administratiei, restituirea proprietatii, sansele de afirmare ale tineretului si femeilor, dezvoltarea si reforma economica in 2002. Au fost stabilite si criteriile de evaluare a carierei militantilor PD, pe baza carora se va accede la functii de conducere si se vor face listele la alegerile din 2004. Liderul PD, Traian Basescu, a criticat actuala guvernare si s-a aratat intelegator cu cei care si-au exprimat nemultumirea fata de documentele aprobate. Democratii au ales noii membri in Biroul Permanent National si au completat Comisia Nationala pentru Statut, Etica si Litigii.

Aprobarea punctelor inscrise pe ordinea de zi a Consiliului nu a intrunit intotdeauna unanimitatea. A fost cazul dezbaterii temelor politice prioritare ale PD pentru anul 2002, documentul fiind criticat de o reprezentanta a Organizatiei de femei a PD, Elena Dumitru. Ea a fost cea care a redactat textul motiunii cu care Traian Basescu a castigat fotoliul de presedinte al PD si care a incercat sa ocupe un post de vicepresedinte in PD, fiind invinsa de Dan Vasiliu. "Formatul documentului este cel mai nepotrivit, cel mai nepolitic pe care l-am vazut vreodata. Structura documentului are proprietatile unei schite tehnice, executive, de rang inferior", a apreciat Dumitru. Ea a sustinut ca documentul este un esec, neavand claritate si esenta in analiza, realism si concretete in solutii si a aratat ca cele mai multe solutii sunt "mai degraba lozinci". In context, Dumitru a propus adoptarea acestor teme in principiu, urmand sa se revina asupra continutului.

In replica, Basescu si-a exprimat satisfactia ca in interiorul partidului exista libertatea de a-ti exprima opiniile, apreciind ca este pentru prima oara cand nu se vine "cu documente fabricate de analisti in laboratoare", ci sunt niste materiale pe intelesul tuturor. "Daca continuam sa discutam teoretic, inseamna sa facem politica printre politicieni. Documentul trebuie sa fie pe intelesul tuturor organizatiilor judetene si nu doar lectii de filosofie", a continuat liderul PD. El a rugat-o "prieteneste" pe Elena Dumitru sa renunte la izolare si sa se implice mai mult in activitatile partidului. "Nu eu sunt de vina ca nu ai dobandit functia de vicepresedinte al PD atunci cand ti-ai dorit", a raspuns Basescu atacurilor venite din partea Elenei Dumitru.

In continuare, liderii PD au prezentat cele sase teme politice prioritare pentru democrati. Daca vicepresedintele Bogdan Niculescu-Duvaz a solicitat Guvernului sa invite partidele politice la consultari atunci cand sunt in discutie probleme importante pentru Romania, Radu Berceanu a criticat Executivul si Ministerul Industriilor si Resurselor pentru politica pe care o intreprind in domeniul reformei economice, apreciind ca aceste doua institutii sunt pe dinafara. Si Basescu, in momentul prezentarii Rezolutiei, a atacat Guvernul, aratand ca marea problema in Romania este coruptia, care o data cu venirea PSD la putere a devenit "o politica guvernamentala". Basescu a explicat ca principalul obiectiv politic al democratilor in perioada imediat urmatoare sunt alegerile anticipate din Bucuresti. "Aveti obligatia sa prezentati listele cu consilieri, persoane care trebuie sa fie extrem de curate, bune din punct de vedere profesional. Acest pas va fi cel mai important pas electoral!", a sustinut Basescu. In Rezolutie se precizeaza ca PD este singurul partid social - democrat din Romania si principalul partid de opozitie, fiind o alternativa credibila si coerenta la actuala guvernare, deosebindu-se de aceasta prin solutii concrete de rezolvare a problemelor sociale.

Roxana ANDRONIC

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Culisele atentatului de la World Trade Center din 9.11: anatomia "Home Run" (266 afisari)
 Legea PROSTITUTIEI – O LEGE A FARADELEGII (30 afisari)
 Plasturele contraceptiv trece Oceanul (30 afisari)
 Sapte dosare penale la Avioane Craiova (27 afisari)
 Presedintele Asociatiei Investitorilor din zonele defavorizate a fraudat statul cu miliarde (24 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00416 sec.