Ziua Logo
  Nr. 2333 de sambata, 16 februarie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Inspectoratul pentru Protectia Mediului Bucuresti a amendat firmele care administreaza restaurantele-plutitoare construite de deputatul PRM Dumitru Dragomir in parcul Herastrau

Gunoaiele lui Dragomir

In malul lacului zac doua bazine metalice, ciuruite de rugina, in care deputatul Dragomir colecta reziduurile deversate de WC-urile restaurantelor, din vremea cand era administratorul SC NUMBER ONE SRL * Muntii de gunoaie ii intampina pe cetatenii care vin sa se recreeze in parcul Herastrau * Vapoarele au fost proprietatea firmei lui Mitica Dragomir, care le-a inchiriat firmelor BODU SRL (a fiului acestuia) si LUIGI PESCOM SRL * Firmele au primit amenzi de 10 milioane de lei si au fost obligate sa-si mature rapid mizeria

In urma sesizarilor facute de reporterii ZIUA la Inspectoratul de Protectie a Mediului Bucuresti, la inceputul acestui an, o echipa de inspectori a descins in Parcul Herastrau din Capitala, in locurile in care deputatul PRM, Dumitru Dragomir, zis "Corleone", a instalat inca din 1998 doua rable de vaporase (din cele folosite candva la traversarea lacului) in care s-au desfasurat si se preconizeaza sa se mai desfasoare pe viitor activitati de alimentatie publica. Cele doua vapoare se prezentau la data controlului intr-un mod de-a dreptul infiorator pentru una din cele mai selecte zone verzi ale Capitalei. Practic, la nava "Canarul" (fost restaurant TAI-PAN, fost "La doi pescarusi"), chiar pe aleea de intrare in parc, te izbeai de o movila de gunoaie, pe care vantul le imprastia prin tot parcul, inclusiv pe lac. Sub vaporul ramas cocotat pe un schelet de beton, dupa retragerea apelor pe timp de iarna, se zarea o alta minune - lazi frigorifice date la casat erau aruncate printre mormane de sticle si alte deseuri menajere. Alaturi, chiar in spatele navei "Canarul", stau cazute in namol vestitele, deja, WC-uri plutitoare, instalate de "Corleone" prin primavara lui 1998, in care acesta, in calitate de patron si administrator al SC NUMBER ONE SRL - firma proprietara a navei - colecta reziduurile fecaloid-menajere provenite de la toaleta si bucataria improvizata a restaurantului. Cele doua bazine, in care daca dai cu piciorul, se scutura de rugina si zgura ca un caine tocmai iesit din apa, reprezinta practic un morman de fiare vechi, in privinta carora nu intelegem de ce autoritatile nu se sesizeaza spre a ordona aruncarea lor la groapa de gunoi a orasului, spre a nu mai afecta calitatea apei lacului Herastaru. Istoria celor doua bazine plutitoare, despre care ZIUA a mai scris in vara lui 1998, reprezinta o alta isprava a deputatului "Corleone" - fostul militian care a stat dupa gratii in 1976, pentru ca juca barbut si alte jocuri de noroc interzise de lege.

O infractiune care nu s-a prescris inca

In 1998, Dragomir a deschis pe nava "Canarul" restaurantul TAI-PAN, pe care l-a dat in folosinta inainte sa aiba aprobarile legale. RA Apele Romane - Filiala Pitesti, i-a permis prin notificare, in noiembrie 1997, firmei lui "Corleone" sa construiasca restaurantul si doua bazine metalice pentru colectarea excrementelor (nu exista canalizare), cu un volum de 3 m.c. fiecare. Prin notificare, i s-a pus in vedere lui "Corleone" ca, "inainte de punerea in functiune a obiectivului, beneficiarul va solicita la RA Apele Romane Autorizatie de Gospodarire a Apelor". Firma lui Dragomir nu s-a sinchisit de interdictie si a dat restaurantul in functiune inca de la inceputul lui 1998, fara sa astepte notificarea pentru functionare, pe care a dobandit-o abia la 10.09.1999. La fel a procedat si fata de Autorizatia de Mediu, pe care a solicitat-o de la Agentia de Protectie a Mediului la data de 24.08.1998, la circa o luna dupa ce ziarul ZIUA a dezvaluit, intr-un reportaj inedit, in ce hal functiona restaurantul TAI-PAN. Autorizatia de Mediu a fost primita de "Corleone" abia pe 27.09.1999, data pana la care restaurantul a functionat bine mersi. Conform Legii Apelor, darea in exploatare a unei unitati fara autorizatiile de gospodarire a apelor constituie infractiune care se pedepseste cu inchisoare pana la 3 ani.

Odrasla lui Dragomir amendata

Nici odrasla lui Dragomir, Bogdan, "nu a sarit departe de trunchi". Una dintre cele doua nave care au apartinut NUMBER ONE SRL a fost inchiriata firmei BODU SRL. Inspectorii de la Mediu au amendat contraventional atat firma fiului lui "Corleone", cat si pe LUIGI PESCOM SRL (ce-a de-a doua firma careia "Corleone" i-a inchiriat un vapor), pentru mizeria din parc, cu 10 milioane de lei. Bazinele de tabla, ruginite si pline de excremente uscate, zac in continuare in malul lacului. Sosirea primaverii si urcarea nivelului apelor risca sa antreneze in lac aceste ruginituri, care ar trebui ridicate de urgenta. Surse din Administratia de Agrement si Lacuri ne-au informat ca Dragomir a promis sa inlocuiasca bazinele, insa nu se stie cand se va intampla minunea.

Razvan SAVALIUC

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lista teroristilor expulzati din Romania (293 afisari)
 Bohr, Heisenberg si programul nuclear nazist (38 afisari)
 Preselectie cu cantec pentru Eurovision 2002 (36 afisari)
 UN IERARH SI UN FILOZOF (32 afisari)
 Cristian Neamtu se afla in moarte cerebrala (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00844 sec.