Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Noua CDR va cuprinde UFD si va absorbi ANCD

Noul Protocol al CDR va fi facut public, luni, la ora 13,00, a declarat, ieri, prim-vicepresedintele PNTCD, Ioan Muresan. "In noul Protocol, CDR va fi definita ca o alianta de centru-dreapta. In componenta sa vor intra un singur partid crestin-democrat, unul liberal si unul ecologist", a spus Muresan. El a precizat ca aceasta alianta va fi reprezentata de PNTCD, UFD si FER, urmand ca PER si ANCD sa fie absorbite de taranisti. Potrivit lui Muresan, Fortele de Dreapta vor lua locul liberalilor, "deoarece PNL s-a situat in afara acestui demers politic". Chiar daca presedintele ANCD, Victor Ciorbea si cel al PER, Otto Weber, nici nu vor sa auda de o absorbtie, taranistii sunt categorici: daca aceste doua partide vor sa fie reprezentate in Parlament, vor trebui sa accepte aceasta conditie. "PER va trebui sa aleaga: ori va face fuziune cu FER, ori va accepta sa fie absorbit de PNTCD", a subliniat Muresan. In privinta ANCD, presedintele Aliantei a declarat ca doar Consiliul National, care va fi convocat peste doua saptamani, poate decide asupra unei fuziuni prin absorbtie cu taranistii.

Vosganian este pentru intrarea intr-un CDR reinnoit

Cu ocazia prezentarii noului Protocol, cand se va propune electoratului un CDR reinnoit, se va face publica platforma politica si principiile economice - pornind de la modernizarea Romaniei si integrarea euro-atlantica. "Vom stabili principiile de functionare si de asociere a noii aliante, printre care sustinerea aceluiasi candidat la Presedintie si participarea pe liste comune la alegerile generale", a spus co-presedintele UFD, Varujan Vosganian. El s-a aratat sceptic in privinta demersului liberal privind constituirea unei aliante liberal-democrata, apreciind ca noua constructie politica ce se va naste luni va avea o acoperirea mai mare decat cea pe care o are PNL.

O usa intredeschisa pentru PNL

Liderii taranisti si cei ai Fortelor de Dreapta nu s-au decis inca asupra denumirii Aliantei de centru-dreapta. "In aceasta saptamana vom face cateva analize sociologice pentru a vedea daca putem impune o noua denumire, iar daca nu putem ramanem pe Conventia Democrata, dar specificand inca din primul punct al noului Protocol, ca este vorba de o coalitie a dreptei romanesti". Potrivit lui Vosganian, aceasta alianta ramane deschisa in continuare PNL. Daca liberalii vor dori sa se alature acestui demers, vor fi nevoiti sa respecte cele trei principii: liste comune, sustinerea aceluiasi candidat la Presededintie si program politic comun. "Nu putem spune ca UFD s-a reintors in Conventie, ci ca CDR si UFD se reintalnesc intr-un proiect reinnoit", a aratat Vosganian.

Lui Muresan nu ii e frica de justitia lui Stoica

Potrivit lui Muresan, prim-vicepresedinele liberal, Valeriu Stoica poate actiona in judecata noua Alianta daca va folosi numele si sigla actualei CDR. "Nu cred ca o va face atata vreme cat in alegerile locale nu numai ca s-a situat in afara Conventiei, dar au si atacat-o. Nu vad de ce si-ar revendica-o daca in toate actiunile pe care le-a intreprins a adus numai reprosuri CDR", a precizat Muresan. In opinia sa, este doar un "joc de sicanare, politicianist". El a intrebat, retoric, daca liberalii vor ataca noul Protocol, care va fi inregistrat, luni, la Tribunal.

La intalnire au participat Ion Diaconescu, Ioan Muresan (PNTCD), Varujan Vosganian, Adrian Iorgulescu, Mircea Cosea (UFD), Otto Weber (PER), Alexandru Ionescu (FER) si Victor Ciorbea (ANCD).

Roxana ANDRONIC

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00397 sec.