Ziua Logo
  Nr. 1864 de miercuri, 2 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Urmasii fruntasului taranist Corneliu Coposu nu mai au dreptul sa foloseasca titulatura Conventiei

Razboiul siglei

Ion Diaconescu a consemnat decesul CDR si situarea PNL in afara acesteia * Din punctul de vedere al PNL, Protocolul este in vigoare, inregistrat la Tribunal, iar cei care nu-l respecta sunt tocmai taranistii.

Sedinta Conventiei Democrate din Romania de luni seara a fost convocata, potrivit presedintelui PNTCD Ion Diaconescu, care semneaza invitatia, "in scopul definitivarii discutiilor privitoare la configurarea componentei structurilor organizatorice ale aliantei, in vederea participarii pe liste comune la alegerile parlamentare si sustinerea unui candidat unic la Presedintia Romaniei". Numai ca primele cuvinte pe care Diaconescu le-a adresat celor care au venit la sedinta, si in special echipei liberale, a fost ca "ne-am adunat pentru a consemna decesul CDR si situarea PNL in afara acesteia", dupa cum a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Crin Antonescu. El a respins vehement afirmatiile liderilor taranisti potrivit carora PNL nu mai face parte din CDR. Atat Ion Diaconescu, cat si Ioan Muresan, au declarat luni seara ca "liberalii au iesit din CDR prin atitudinea lor, cu manifestarile lor dusmanoase". Ei au facut referire la criticile aduse de liberali modului in care functioneaza alianta. Ioan Muresan a precizat ca "decizia de reconstructie a CDR a fost votata de catre trei partide din cele patru membre care au declarat Protocolul actual caduc".

Din punctul de vedere al PNL, Protocolul este in vigoare, inregistrat la Tribunal, iar cei care nu-l respecta sunt tocmai taranistii. Liderii liberali spun ca n-au afirmat niciodata ca parasesc alianta si ca taranistii nu au gasit un singur exemplu de incalcare a Protocolului aliantei de catre PNL. Din contra, in viziunea PNL, taranistii sunt cei care nu au respectat documentul de functionare a aliantei si, conform prevederilor acestuia, ei se situeaza in afara ei si nu mai au dreptul sa foloseasca denumirea si sigla acesteia.

La articolul 3 al Protocolului se prevede ca "partidele se angajeaza fiecare in parte ca, in cazul parasirii aliantei, sa nu revendice denumirea si semnul electoral care raman neschimbate, la dispozitia formatiunilor ramase in alianta".

La sedinta de ieri a Biroului National de Conducere a PNTCD liderii taranisti au "ratificat decizia de luni seara de la sedinta CDR". (Bogdana PAUN)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigma persista in cazul Mitoseru: cine a condus Matiz-ul? (961 afisari)
 "Fara Dumnezeu omul devine un animal rational, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri" (96 afisari)
 CNASS ar putea recupera doua mii de miliarde de lei (13 afisari)
 S-a gasit jurnalul anticomunistului Ursu (9 afisari)
 PDSR si PSDR isi cauta calea comuna (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00422 sec.