Ziua Logo
  Nr. 1667 de duminica, 19 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

DIE va intra in MAE

Integrarea europeana schimba structura Externelor Vom avea un nou secretar de stat pentru afaceri europene, care va conduce 80 de angajati

Schimbarea ministrului de Externe si asimilarea Departamentului Integrarii Europene in MAE va modifica, in buna masura, organigrama acestui minister. In primul rand, va fi infiintat postul de secretar de stat pentru integrarea in UE, care s-ar putea numi, dupa modelul adoptat de multe state care au inceput deja negocierile, secretar de stat pentru afaceri europene. Tot la capitolul integrare europeana intra si numirea noului ambasador pe langa UE.

Ministerul de Externe va avea trei secretari de stat, unul pentru relatiile bilaterale, unul pentru UE si altul pentru relatiile multilaterale (cu exceptia chestiunilor legate de UE). Asimilarea DIE de catre MAE pune mai multe probleme: schema de personal de la Externe va fi mai mare cu 80 de persoane, exact cati salariati numara Departamentul Integrarii Europene (desi la inceputul anului DIE avea doar 40 de salariati).

O alta problema care se pune este statutul salariatilor DIE. In MAE, cu exceptia personalului tehnico-administrativ, ceilalti au grade diplomatice obtinute in urma unor examene. Fara grade diplomatice, fostii lucratori de la Departamentul Integrarii nu pot fi trasi la raspundere ca diplomatii. Aceasta este poate cea mai serioasa problema juridica pe care o ridica "fuziunea" MAE-DIE, pentru ca in serviciul diplomatic din orice tara persoanele care nu au grade diplomatice nu participa la munca specifica ministerului. (D.E.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Vasile Paul va fi trimis in judecata pentru omor deosebit de grav (102 afisari)
 Campania electorala a fost un atentat la adresa democratiei (23 afisari)
 Regele i-a cinstit pe eroii din decembrie '89 alaturi de timisoreni (19 afisari)
 Ex-directorul de la Credit Bank-Sucursala Tulcea a fost arestat (19 afisari)
 Rusii "studiaza" reabilitarea marelui criminal Lavrenti Beria (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00367 sec.