Ziua Logo
  Nr. 1665 de joi, 16 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Adrian Nastase crede ca presedintele arata dispret fata de Constitutie

Presedintele Emil Constantinescu are de ales intre a avea parteneri pe termen lung si a dezgropa securea razboiului, a declarat, ieri, prim vicepresedintele PDSR, Adrian Nastase, in urma intalnirii grupurilor parlamentare ale partidului. Nastase a comentat ultimele actiuni ale presedintelui Romaniei, inclusiv intalnirea avuta marti seara cu liderul PDSR, Ion Iliescu, precizand ca, pe viitor, Emil Constantinescu "va trebui sa judece cum o sa procedeze. Daca Constitutia nu se va aplica in interpretarea ei fireasca, noi ne vom respecta deciziile luate", a spus Adrian Nastase. El l-a acuzat pe seful statului ca a aratat dispret fata de Constitutie, manifestand tentatii de dictatura. Referitor la activitatea guvernului interimar, primvicepresedintele PDSR considera ca toate actele pe care le emite sunt lovite de nulitate din moment ce Parlamentul nu l-a "dezinvestit" pe Radu Vasile din functia de prim ministru. "Daca domnul Radu Vasile nu si-a dat demisia el ramane, in continuare, prim ministru si conduce, formal, Guvernul", a subliniat Nastase.

Revenind la presedintele Constantinescu, liderul PDSR i-a reprosat ca greseste cand ii lauda public pe reprezentantii PDSR, in timp ce la intalnirile pe care le are cu directorii de ziare permite "instructiuni in sens contrar". Adrian Nastase si-a revarsat nemultumirea si asupra faptului ca "Puterea intreprinde actiuni in forta, cum ar fi a cincizecea arestare a directorului BANCOREX, Razvan Temesan". Fara a se pronunta daca Razvan Temesan este vinovat sau nu, Adrian Nastase a spus ca dezaproba numeroasele arestari intreprinse pentru bucuria jurnalelor de stiri. Concluzionand, liderul PDSR a afirmat ca partidul sau va continua protestul parlamentar pana cand se va reveni la decizii in conformitate cu textul Constitutiei.

Ovidiu BANCHES

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Maiorul Nelu Teodoru de la Sectia 15 Politie a fost prins cand lua mita (156 afisari)
 Ucigasul de batrani de la Salcuta a fost prins dupa sapte ani (85 afisari)
 O functionara Tarom a fost arestata pentru trafic de droguri pe aeroportul din New York (61 afisari)
 Fiul comandantului IPJ Covasna a fost implicat intr-un accident rutier (58 afisari)
 INVESTITIILE PENTRU MODERNIZARI SI RETEHNOLOGIZARI DE LA S.C. ALPROM S.A. SLATINA REPREZINTA O POLITICA STRATEGICA SI DE VIITOR (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00615 sec.