Ziua Logo
  Nr. 1665 de joi, 16 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Pensionarii cer o indexare cu 25% a pensiilor

Daca revendicarile nu vor fi rezolvate, acestia vor declansa, in ultima decada a lunii ianuarie 2000, ample actiuni de protest

Pensionarii sunt nemultumiti de lipsa de receptivitate a Guvernului fata de problemele cu care se confrunta aceasta categorie defavorizata si solicita ca, pentru sfarsitul acestui an, pensiile sa fie indexate cu 25%, astfel incat sa se acopere integral rata reala a inflatiei pe intreg anul 1999, a declarat, ieri, Dumitru Calen, vicepresedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania (FNPR). "Pentru ca anul aproape s-a sfarsit, aceasta majorare ar urma sa fie acordata retroactiv la inceputul anului viitor, independent de indexarile care vor fi date pentru a acoperi inflatia din 2000", a explicat Calen. Pensionarii mai cer, pentru anul 2000, urgentarea promovarii noii Legi a pensiilor, recalcularea, in cursul primului semestru al anului viitor, a tuturor pensiilor aflate in plata, care au avut ca baza de calcul venitul net, reducerea impozitului pe locuinte intre 30 si 75%, in functie de nivelul pensiilor. De asemenea, pensionarii doresc ca, pana la sfarsitul acestui an, Ministerul Sanatatii, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si Colegiul Medicilor sa stabileasca lista medicamentelor compensate si sa se renunte la pretul de referinta, iar compensarea de 60-80% sa se faca la pretul cu amanuntul din farmacii. Vicepresedintele FNPR a precizat ca, daca aceste revendicari nu vor fi rezolvate, organizatia pensionarilor va declansa, in ultima decada a lunii ianuarie 2000, ample actiuni de protest si va apela la organismele internationale de profil. (A.M.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Maiorul Nelu Teodoru de la Sectia 15 Politie a fost prins cand lua mita (156 afisari)
 Ucigasul de batrani de la Salcuta a fost prins dupa sapte ani (85 afisari)
 O functionara Tarom a fost arestata pentru trafic de droguri pe aeroportul din New York (61 afisari)
 Fiul comandantului IPJ Covasna a fost implicat intr-un accident rutier (58 afisari)
 INVESTITIILE PENTRU MODERNIZARI SI RETEHNOLOGIZARI DE LA S.C. ALPROM S.A. SLATINA REPREZINTA O POLITICA STRATEGICA SI DE VIITOR (42 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00369 sec.