Ziua Logo
  Nr. 1643 de vineri, 19 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Deputata Mona Musca are un proiect de lege care va baga spaima in alesi

Liberalii propun eliminarea imunitatii parlamentarilor

Initiatoarea declara ca proiectul nu are legatura cu ultimele acuzatii aduse de presedintele PDSR demnitarilor actualei Puteri * Horia Rusu banuieste ca Iliescu il va propune pe Temesan in locul lui Camdessus, pentru a da o lovitura mortala finantelor internationale

Deputatul PNL, Mona Musca, va initia un proiect de lege pentru eliminarea imunitatii parlamentare. Liberalii spun ca nu este nevoie ca parlamentarii sa beneficieze de imunitate. "Sunt multe tari democratice in care parlamentarii nu beneficiaza de aceasta prevdere. Avem o Constitutie, un Cod Penal si de Procedura Penala si cred ca este suficient", a precizat ieri deputatul PNL, Mona Musca. Initiativa acesteia vine pe fondul inmultirilor declaratiilor unor senatori si deputati care vin in contradictie cu spiritul parlamentar. Mona Musca nu a facut insa nici o legatura intre initiativa sa si nemultumirea exprimata ieri fata de afirmatiile presedintelui PDSR, Ion Iliescu.

Liderul PDSR a declarat, nu cu mult timp in urma, ca toti reprezentantii Puterii s-au imbogatit de cand au ajuns in Parlament. "Asemeni altor colegi, m-am simtit jignita si calomniata. Dupa noua ani de politica nu sunt nici mai bogata, nici cu alte venituri in afara de salariul de parlamentar", a declarat Mona Musca. Ea spune ca isi rezerva dreptul de a actiona in consecinta, refuzand sa faca alte comentarii. Mona Musca spune ca este regretabil ca un candidat la presedintia tarii face astfel de afirmatii, "care demonstreaza iresponsabilitate si lipsa de discernamant".

Horia Rusu, vicepresedinte al PNL, a continuat criticile la adresa PDSR, precizand ca partidul lui Iliescu si-a schimbat tactica. El a declarat ca este multumit ca PDSR, prin ultimele sale actiuni, "contribuie la propria descrestere in sondaje". Horia Rusu s-a referit la reticenta lui Iliescu fata de Occident si la faptul ca a deschis discutia despre coruptia din perioada Vacaroiu, prin Cartea Alba a Bancorex. "Iliescu a atacat foarte dur organismele internationale. Ii place sau nu, FMI este necesar pentru economia romaneasca. Este adevarat ca nici un camatar nu este simpatic, dar sa-l injuri inainte de a-ti da banii e o prostie", a completat Horia Rusu. Liderul liberal spune ca din cele doua actiuni ale PDSR se poate desprinde un singur lucru: "Iliescu il va propune pe Temesan in locul lui Camdessus la presedintia FMI si atunci Romania va primi bani pe ochi frumosi, iar finantele internationale vor primi o lovitura mortala".

Bogdana PAUN

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Procurorii au eliberat un recuperator acuzat de tentativa de omor (96 afisari)
 Bumerangul Europlakat (46 afisari)
 KGB a regizat rasturnarea regimurilor comuniste din Europa de Est (39 afisari)
 Sanitas cere modificarea legii pentru salariile asistentilor medicali (28 afisari)
 BCCOC se restructureaza dar ramane cu aceleasi servicii (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00371 sec.