Ziua Logo
  Nr. 1638 de duminica, 14 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rapidul nu poate uita ca a pierdut titlul la Craiova acum doi ani

INTRE SPERANTA SI ORGOLIU RANIT

Lucescu, ramas in block-startul cursei pentru postul de selectioner, doreste sa se reabiliteze printr-o victorie in Banie Dintotdeauna, meciurile dintre Universitatea Craiova si Rapid s-au constituit in adevarate derby-uri ale campionatului nostru. Cele doua echipe de traditie ale fotbalului romanesc au pus mai mereu deasupra a orice orgoliul, astfel ca incrancenarea si, de multe ori, spectacolul au fost dominante in intalnirile dintre ele. In ultimii ani, rivalitatea dintre cele doua s-a exacerbat, mai ales de cand giulestenii s-au implicat in lupta pentru titlu. Acum doi ani, tot in ultima etapa a turului, Universitatea pierdea la limita in Giulesti, iar antrenorul Zamfir era demis fara urma de delicatete, pentru ca in retur oltenii sa puna piedica rapidistilor, care incerca sa devina campioana.

Dupa victoria din Cupa Romaniei, in fata Petrolului Ploiesti, fotbalistii condusi de Emil Sandoi s-au retras la Govora, unde s-au pregatit pana ieri dupa-amiaza, vizionand si inregistrarea video a partidei Rapid - CSM Resita (scor 4-0), din etapa trecuta de campionat. Tehnicianul craiovean spera ca si in meciul cu Rapidul sa demonstreze revenirea de forma a echipei sale, chiar daca va lipsi capitanul Silvian Cristescu, suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

De partea cealalta, giulestenii sunt o echipa cu orgoliul ranit. Campionii de anul trecut, care au cam pierdut contactul cu Dinamo, liderul la zi al Diviziei A, raman totusi o echipa plina de resurse, chiar daca vor lipsi doua piese extrem de importante din defensiva: portarul Lobont, eliminat miercuri, in Cupa Romaniei, si liberoul Mircea Rednic, accidentat. Tot accidentati sunt si Narcis Raducan si Nicolae Constantin. Oltenii ar mai trebui sa se teama si de senzatia de frustrare pe care, poate, o resimte Mircea Lucescu, dupa ce a ratat a doua ocazie de a redeveni antrenorul echipei nationale. Si aceasta frustrare se poate transforma intr-o teribila dorinta de a demonstra celor care au ales ca au gresit.

Andrei BESUTIU

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Criminalul in serie Csampar va face 20 de ani de puscarie (458 afisari)
 Cultivarea tutunului aduce bani buni in buzunarele taranilor (215 afisari)
 Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare este o rusine (54 afisari)
 Bunurile revendicate de Zoia Ceausescu raman la stat (38 afisari)
 Valeriu Bobutac are 15 zile pentru a forma Guvern de tehnocrati la Chisinau (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00372 sec.