Ziua Logo
  Nr. 1638 de duminica, 14 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Americanii vor sa ne transforme maidanezii in cobai

O firma din State discuta cu primaria sterilizarea cainilor vagabonzi cu o substanta neomologata * Romanii ar mai trebui sa si plateasca pentru "servicii"

Societatea americana, Human Society International (HSI), intentioneaza sa testeze, pe cainii fara stapan din Bucuresti, un medicament neomologat in SUA. Cu toate ca HSI testeaza substanta in SUA de 15 ani, aceasta nu este inca omologata. Ei spera insa sa obtina avizul Institutului pentru testarea medicamentelor din Romania.

Reprezentantii Human Society doresc sa semneze un protocol cu Primaria pentru a incepe din luna ianuarie a anului 2000 in Capitala un program de sterilizare chirurgicala, in paralel cu sterilizarea chimica a masculilor si imuno-contraceptia la femele. Sterilizarea chimica presupune injectarea a cinci miligrame de Neutersol (produs care are la baza gluconat de zinc neutralizat cu arginina) la nivel testicular, blocand mecanic trecerea lichidului seminal.

Doctorul american Neil Trant sustine ca medicamentul Neutersol nu are nevoie neaparat de omologarea din SUA, pentru ca institutiile competente sa-si poata da avizul in ceea ce priveste folosirea acestuia in Romania. Cu alte cuvinte, cei care sunt departe de a fi luati in considerare in America, in Romania sunt primiti cu bratele deschise. Potrivit lui Trant, tara noastra ar fi prima in care Neutersol s-ar folosi oficial si in masa. Intrebat despre eficienta noului "medicament", viceprimarul Dumitru Enescu s-a eschivat: "nu cunosc problemele veterinare, eu sunt inginer". Printre atributiile viceprimarului se numara si rezolvarea problemei cainilor fara stapan.

(Mihnea TALAU)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Criminalul in serie Csampar va face 20 de ani de puscarie (458 afisari)
 Cultivarea tutunului aduce bani buni in buzunarele taranilor (215 afisari)
 Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare este o rusine (54 afisari)
 Bunurile revendicate de Zoia Ceausescu raman la stat (38 afisari)
 Valeriu Bobutac are 15 zile pentru a forma Guvern de tehnocrati la Chisinau (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00401 sec.